Pripoj sa k nám!
Rekonštrukcia domu ...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Rekonštrukcia domu - akú krytinu zvoliť?

343 Príspevky
84 Užívatelia
0 Likes
106.4 K Zobrazenia
(@litik)
Príspevky: 49
Trusted Member
Topic starter
 

Ahojte 8-) Od rodinnej známej sme kúpili starší rodinný dom, kde treba vymeniť aj strechu. Krov nám odhadca povedal, že je ešte v pohode, že ten netreba meniť. Akú krytinu by ste v tomto prípade zvolili? A čo by ste spravili, nechali by ste pôvodný krov alebo by ste ho radšej vymenili? Stálo by to viac peňazí, s tým počítame ale necháme si poradiť, čo by bolo najlepšie. Vďaka 8-)

 
Publikované : 04/09/2020 10:39 am
(@adamko)
Príspevky: 30
Eminent Member
 

ak sa pytas ci vymenit krov alebo nie, kedze sa jedna o starsi rodinny dom ako si pisal, vymenil by som aj ten, teda celu strechu by som spravil na novo. bude to sice stat viac, ale je to dobra investicia lebo strechu isto len tak menit zas nebudes. aj mas predstavu, z akeho materialu by si krytinu chcel?

 
Publikované : 07/09/2020 2:19 pm
(@suhaj)
Príspevky: 37
Eminent Member
 

Ak by si ponechávam tento krov, možno by bola fajn voľbou ak plechová strecha, hlavne teda kvôli váhe. Osobne si myslím, že čo a týka životnosti, budú na tom terajšie plechové strechy aj dobre, keďže ich vídať na strechách čoraz viac

 
Publikované : 07/09/2020 3:18 pm
pinokio
(@pinokio)
Príspevky: 118
Estimable Member
 

a kolko ma ten dom rokov litik? porozmyslal by som, ci nevymenit uz aj krov, ked aj tak idete stresnu krytinu davat dolu. poviem ti tak, ze ja som zastanca plechu. mne sa tie plechove strechy lubia a su aj menej narocne na montaz a celkovo ako tu bolo aj spomenute, su lahsie. dobre napisal suhaj, ze v dnesnej dobe su aj kvalitne. takze v prvom rade ti radim, aby si si premyslel ci nechat krov alebo vymenit a uz aj na zaklade toho sa rozhodni aku stresnu krytinu.

 
Publikované : 07/09/2020 3:43 pm



(@litik)
Príspevky: 49
Trusted Member
Topic starter
 

@adamko zatiaľ nemám ešte moc predstavu ale isto viem, že chcem niečo kvalitnejšie ale zase na druhej strane aby to bolo aj v rozumnej cene. Nechám si ale poradiť 8-)

@suhaj aj nad týmto som začal uvažovať. Keby som nemusel riešiť nový krov, tak by mi ostalo aj viac peňazí a celkom sa mi aj pozdáva plechová/oceľová krytina. Len neviem akú má životnosť takáto krytina? Nie je nejaká labilná?

@pinokio 30 rokov má ten dom. Pomerne nie je až taký starý. No nikto nevie, ako bude vyzerať krov, keď sa dá dole terajšia krytina-škridla. Ty máš plechovú? Ako dlho? Koľko ťa vyšla?

 
Publikované : 08/09/2020 3:40 pm
(@suhaj)
Príspevky: 37
Eminent Member
 

Ako myslíš labilná? Myslíš, že by ti ju mohlo odfúknuť? To ti môže ak škridlovú:) Teraz tieto nove plechové strechy sú podľa mňa úplne niekde inde ako kedysi, takže sú isto pevnejšie a budú mať životnosť prirovnateľnú ku škridlovým strechám.

 
Publikované : 09/09/2020 4:07 pm
(@litik)
Príspevky: 49
Trusted Member
Topic starter
 

@suhaj no napríklad, lebo viac krát už v spravách dávali, keď bol veľký vietor, že odfúklo krytinu a väčšinou čo som videl, tak to boli plechové. No je mi jasné, že možno to boli nejaké staré krytiny a preto ich odfúklo. To je jasné, že už nikto nepovie a neprizná. Musím sa na ne viac zamerať a pozisťovať si tieto informácie, že akú majú životnosť, atď.

 
Publikované : 10/09/2020 1:21 pm
pinokio
(@pinokio)
Príspevky: 118
Estimable Member
 

nooo tak 30 rokov este nie je vela. mozno krov bude este vcelku schopny, len si musite premysliet, ci aj tak ho nevymenit, ked uz budete mat zhodenu krytinu. budes mat istotu, ze mas vsetko nove a ze ti to vydrzi pokial budes zit. jasne, my mame krytinu Ruukki, uz tomu bude 5 rokov co sme stavali dom a rozhodli sme sa pre krytinu od nich. cenu ti neviem povedat, lebo si ju uz nepamatam ale ved si daj spravit cenove ponuky a hned budes vediet a budes mat prehlad.

 
Publikované : 14/09/2020 12:46 pm



(@domino5)
Príspevky: 94
Trusted Member
 

Pinokio my máme tiež od nich strešnú krytinu 8-) :Up:

Pomaly ďalej zájdeš.

 
Publikované : 14/09/2020 2:19 pm
brandys
(@brandys)
Príspevky: 59
Trusted Member
 

Ked pride fujavica a mas zle polozenu strechu, tak je podla mna jedno ci je skridlova alebo plechova to len k tej labilite. Povedal by som, ze je doba, kedy sa viac stavaju rozne montovane domy, pre ktore je lahka strecha proste vyhoda. Plechove strechy presli velkou transformaciou a osobne by som sa jej isto nebal

 
Publikované : 15/09/2020 11:43 pm
(@litik)
Príspevky: 49
Trusted Member
Topic starter
 

@brandys hmmm aj to je pravda. Mám teraz obavy z toho, akú krytinu zobrať a potom sa budem musieť ešte sústrediť na to, aby som vybral aj dobrých pokrývačov. Ach nech to je už hotové, lebo sa z toho zbláznim :( :roll:

 
Publikované : 16/09/2020 11:02 am
brandys
(@brandys)
Príspevky: 59
Trusted Member
 

Najlepsie by bolo ak by si si nasiel firmu na strechu proste na kompletku, vies aj s montazou. Lebo potom aj co sa pripadnych reklamacii tyka, je to je jednoduchsie

 
Publikované : 16/09/2020 3:44 pm



(@litik)
Príspevky: 49
Trusted Member
Topic starter
 

@brandys áno, veď keby som na takú natrafil a vyhovovala by mi aj cena aj kvalita krytiny, tak by som do toho šiel. Je jasné, že by to bolo najjednoduchšie. Len by som zaplatil a mal by som pokoj so všetkým. Vieš nejakú takú firmu poradiť? Ak áno, tak napíš, budem ti vďačný. Mne včera akurát kamarát hovoril, že oni idú dávať RUUKKI krytinu, tak som ju akurát teraz pozeral a vcelku fajn vyzerá. Aj referencie čo som na nete kukal, tak celkom dobre. Len ešte musím vyzistiť cenu.

 
Publikované : 17/09/2020 1:27 pm
brandys
(@brandys)
Príspevky: 59
Trusted Member
 

Musim sa popytat suseda oproti. Ten ma plechovu, daval ju dokonca nedavno, no nejak som nezistoval odkoho

 
Publikované : 21/09/2020 12:52 pm
staxi
(@staxi)
Príspevky: 35
Eminent Member
 

Mozno ti pomozem. Brat si daval od nich robit strechu mozno tak mesiac dozadu, takze je to celkom cerstve. Priamo nazov je Classic M v antracitovom prevedeni. Ma sedlovu strechu dom do L a celkom fajn proste doklepla tu exterierovu stranku domu. On ani nad inou ako plechovou strechou nepremyslal hlavne teda kvoli vahe a tomu dizajnu. Cely proces pokladky im isiel velmi rychlo, to som sa az cudoval

 
Publikované : 21/09/2020 3:41 pm
Stránka 1 / 23
Pripoj sa k nám!
Online užívatelia

 Žiadny člen momentálne prihlásený

Kategórie článkov:

Zo správ, aktualít, tém a inšpirácií :)..