Pripoj sa k nám!
Rekonštrukcia domu ...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Rekonštrukcia domu - akú krytinu zvoliť?

343 Príspevky
84 Užívatelia
0 Likes
106.6 K Zobrazenia
(@kalimo)
Príspevky: 111
Estimable Member
 

Ano, ano mam Ado, dobre si si tipol, vyslo ti to 8-) Keby som nemal, tak by som sa k tomu ani nevyjadroval 8-)

 
Publikované : 01/07/2021 5:26 pm
(@panoro)
Príspevky: 102
Estimable Member
 

chlapi vdaka, medzi casom som si dal spravit cenovu ponuku na krytinu Classic C od Ruukki a zistil som, ze cena je vcelku ok. s bratom som ju porovnaval a jeho tiez tak vysla krytina na barak. az teraz je riziko, ze i cena krytiny pojde hore, ked isiel tak nehorazne vsetok stavebny material cenovo hore. este ze som to vsetko postihal.

 
Publikované : 12/07/2021 3:20 pm
(@ado180)
Príspevky: 96
Trusted Member
 

kalimo vsak preto som si to aj myslel, ze reku keby nevies tak si asi ticho a nezapajas sa do takejto diskusie :D

panoro tak to sme radi, ze aj cena vam vyhovuje a ze ste to postihali. dobre si napisal, vsetko islo hore a isto aj krytiny postupne vstupnu na vyssie ceny. a ked nie krytiny, tak drevo jednoznacne! a ako dlho na nu budete cakat? ake maju teraz dodacie lehoty?

 
Publikované : 14/07/2021 11:47 am
dumbo
(@dumbo)
Príspevky: 68
Trusted Member
 

ludze spýtam sa aj tu, keby som chcel túto ich krytinu vidieť na živo, je to možné? kde by som mal ísť???

 
Publikované : 15/07/2021 1:09 pm



(@panoro)
Príspevky: 102
Estimable Member
 

dumbo je to mozne. pobocku maju v bratislave, neviem odkial si, ci to mas blizko ci daleko. ale to nie je problem, pretoze ich krytiny si mozes pozriet v stavebninach kdekolvek po slovensku. vsetko su to ich zmluvni partneri, tak sa nemusis bat, ze by ti nevedeli poskytnut nejake informacie.

 
Publikované : 16/07/2021 12:29 pm
pinokio
(@pinokio)
Príspevky: 118
Estimable Member
 

jasne, ze je to mozne. lepsie ked si takuto vec pozries nazivo, predtym, ako sa rozhodnes kupovat. strechu kupujes s tym, aby ti vydrzala rovnako dlho ako dom. tak netreba vyber odflaknut. ked skocis do stavebnin, tak budu mat v ponuke aj krytiny. uz sa potom musis rozhodnut, ktore kriteria su pre teba dolezite. ked sme robili strechu, zameral som sa na to, aby bola vyrobena z kvalitneho materialu, to je u mna dolezite. a vsimol som si, ze nie vsetci vyrobcovia poskytovali rovnaku zaruku. standard zo zakona je 2roky. ale pri tej, co som vybral, sa poskytuje zaruka 50 rokov. to ma este aj prezije, ha.

 
Publikované : 19/07/2021 10:59 am
dumbo
(@dumbo)
Príspevky: 68
Trusted Member
 

zaruka 50 rokov? neviem, ci som o takej vobec pocul. vsak to ma uz prezije ta strecha. kvalita je pre mna rozhodujuca. je mi jasne, ze s narastajucou kvalitou rastie aj cena, s tym som vysporiadany. radsej si priplatim, pokial viem, ze to ma zmysel a krytina bude splnat moje poziadavky. mas nejake rady, na co by som sa mal este zamerat pri vybere?

 
Publikované : 20/07/2021 4:37 pm
(@nuliaro)
Príspevky: 193
Estimable Member
 

tak tak, zaruka aj 50 rokov. zalezi aku krytinu si vyberies. maju to pekne na stranke rozpisane, pri ktorych modeloch aku zaruku poskytuju. pozri si to, je to spravene pekne prehladne, ze aj dokonca aj ja ako nie velky znalec internetov som sa v tom vyznal. maju to rozdelene na zaruku na prehrdzanie a zaruku na farebnu stalost. okrem zaruky tam mas pri kazdom modely aj technicke parametre a farby na vyber, v ktorych tu ktoru krytinu vyrabaju.

 
Publikované : 23/07/2021 11:15 am



(@beomio)
Príspevky: 136
Estimable Member
 

skocim vam do toho. ktora firma ponuka taku zaruku? uz vlani som chcel dokoncit dom, ale nejak sa to pretiahlo aj kvoli korone aj kvoli financiam. tento rok uz ale bezpodmienecne musime byvat. hlavna vec, co nam ale chyba tym padom je strecha. bol by som rad, keby ste ma naviedli na nejakeho vyrobcu alebo rovno predajcu, kde by som sa mohol poinformovat. pripadne ak mi viete aj vy poradit, budem len rad.

 
Publikované : 28/07/2021 11:28 am
(@annica)
Príspevky: 68
Trusted Member
 

Nepochybne je záruka dôležitý faktor, ktorý treba brať do úvahy. Ale rada by som vám poradila takú vec. Keď už sa rozhodnete pre niektorého výrobcu a krytinu a všetko toto. Nájdite si dopredu aj pokrývačov alebo strechárov teda, neviem, ktoré pomenovanie preferujete. Ľahko sa môže stať, že krytinu vám dovezú a bude stáť pekne na hromádke, kým ju nepríde niekto položiť. My sme toto zanedbali a čakali sme mesiac na chlapov, kým budú mať voľný termín.

 
Publikované : 02/08/2021 2:52 pm
pinokio
(@pinokio)
Príspevky: 118
Estimable Member
 

no to vam chyba este dost podstatna vec k byvaniu. ale ked uz bude strecha, tak uz to pojde rychlejsie. ci este nieco taketo vacsie potrebujes stihnut do zimy? tu zaruku, co som spominal ma v ponuke ruukki. maju krytinu, ktora sa vyraba vo viacerych triedach kvality, na tu naj davaju az 50 rokov zaruku na prehrdzavenie a k tomu 25 na farebnu stalost. to si pozries, co uvadzaju uz potom pri modely, ktory si vyberies. odporucam ale ist si aj nazivo pozriet vzorkovnik, predtym ako sa rozhodnes kupovat.

 
Publikované : 10/08/2021 1:09 pm
(@beomio)
Príspevky: 136
Estimable Member
 

pinokio hej no, strecha sa zide, ked chce clovek byvat. nejde ta stavba tak rychlo, ako som si predstavoval. snad budes mat pravdu, ze toto je taky krok, ze sa to cele pohne. okna mam objednane, aj zariadenie viac menej vyriesene. teraz stojime kvoli streche. chcel by som to stihnut este do zimy, ale to by sa musel asi zazrak stat. tak mam na teba hned zopar otazok. pozriem si vzorkovnik kde? maju predajnu, ci si mam pohladat predajcov? rovno sa opytam, ako dlho trva dodanie?

 
Publikované : 11/08/2021 4:13 pm



dumbo
(@dumbo)
Príspevky: 68
Trusted Member
 

ty mas nejaky prehlad pocuvaj. si tiez isto daval strechu nedavno, ci sa mylim. uznavam, je to spravene ozaj prehladne aj pre nas lajkov. len keby som sa ja vedel rozhodnut, aku krytinu by som chcel. teda viem, ze plechovu a viem aj ze od nich. horsie bude teraz vybrat nieco konkretne. skusim toho predajcu, aby som si to mohol aj osobne pozriet. cital som si o tych jednotlivych tipoch, ale chyba mi k tomu este vizualna predstava v hlave, ako by to vyzeralo na dome. ten vzorkovnik mi padne vhod.

 
Publikované : 13/08/2021 10:43 am
pinokio
(@pinokio)
Príspevky: 118
Estimable Member
 

beomio to tak byva, ze stavba nejde zakazdym podla predstav. objavi sa nejaka vec, co treba urgentne vyriesit, takze vsetko ostatne sa odklada. to poznam dobre, uz som si to zazil. myslim, ze hej, lebo to je po hrubej stavbe taka vec, co ta posunie dopredu. sa ti bude dat aj vnutri dat robit potom uz lepsie. ked vravis, ze uz niektore dalsie veci mas vyriesene, tak to ozaj len na strechu sa caka v tvojom pripade. pozries si aj vzorkovnik, to je jasne. kupovat nieco bez toho, aby som to dopredu videl, to nerobim a ani neodporucam. hladaj predajcov, isto budes mat aj v okoli nejakeho a tam si vies potom aj vzorkovnik pozriet. co sa tyka toho dodania, to ti presne nepoviem, by si sa informoval u predajcu uz potom. mozno sa budu odlisovat aj jednotlive druhy terminom dodania, to si netrufam povedat.
dumbo nedavno nie, uz je to trochu davnejsie, asi nejakych sest rokov. ale prehlad mam, lebo stale sa v praci riesia taketo stavebne temy, tak uz sa v tom orientujem zbezne. to cenim, ked ma firma spravenu stranku tak, ze sa tam da lahko zorientovat. neraz som bol aj na takej, ze som to vzdal, lebo som tam nemohol nic najst. ale tu je ozaj vsetko dobre vysvetlene a rozpisane. hej hej, je lepsie si pozriet aj osobne. ako som aj tuto kolegovi pisal, tak moc nemusim online nakupy, radsej si pozriem nazivo, co kupujem.

 
Publikované : 16/08/2021 12:11 pm
deziro
(@deziro)
Príspevky: 119
Estimable Member
 

Dodanie plechovej krytiny nie je nejaká časovo dlhá záležitosť. Pokiaľ to teda počítame od toho ako si vyberieš už krytinu, model, farbu a ostatné doplnky, čiže odkedy kvázi schváliš cenovú ponuku. Rozhodovanie a výber je tá časť nákupu, ktorá zaberie isto viacej času ako samotné dodanie. Dodacia doba je u nich štandardne 9 pracovných dní, čiže dva týždne cca, keď nerátame víkendy.

 
Publikované : 17/08/2021 2:00 pm
Stránka 16 / 23
Pripoj sa k nám!
Online užívatelia

 Žiadny člen momentálne prihlásený

Kategórie článkov:

Zo správ, aktualít, tém a inšpirácií :)..