Pripoj sa k nám!
Rekonštrukcia domu ...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Rekonštrukcia domu - akú krytinu zvoliť?

343 Príspevky
84 Užívatelia
0 Likes
106.6 K Zobrazenia
(@nuliaro)
Príspevky: 193
Estimable Member
 

len to je to, ze kazdemu to rozhodovanie trva dlhsie ako je samotne dodanie od vyrobcu potom. preto aj ked ludia hovoria, ako dlho cakali, tak zvyknu zaratavat cely cas odkedy vobec zacali uzvazovat o novej streche. lebo tych devat dni je super dodacia doba, to malokde sa tak kratko caka.

 
Publikované : 18/08/2021 1:26 pm
(@beomio)
Príspevky: 136
Estimable Member
 

pinokio predajcu som si nasiel, aj som si tam dopredu volal pre istotu. aby som sa neprehnal, tak som sa akoze objednal na termin. no ale co je dolezite, tak som rovno aj objednal. pozrel som si vzorkovnik samozrejme. mal som dopredu vybrate podla ponuky na nete, ale chcel som si to pozriet aj osobne, ako vyzera ta krytina. reku nejdem stracat cas, nech to postiham radsej s rezervou. tak objednanie by malo byt nejake dva tyzdne, co mi hovoril. to nie je take zle si myslim. v septembri by mohla byt strecha uz hotova tym padom. kiezby vsetko takto rychlo islo.

 
Publikované : 20/08/2021 10:08 am
pinokio
(@pinokio)
Príspevky: 118
Estimable Member
 

beomio hej no, lepsie je, ked si to takto dopredu obvolas a prides tym padom rovno nacas na stretnutie. tak to si sa do toho riadne po rychlo pustil. a co si vybral teda? falcovanu ci nieco ine? radsej ale pocitaj s nejakou rezervou. je mozne, ze sa ti este ozvu ohladom zmeny terminu. pocul som, ze tiez maju teraz dlhsie terminy. ale o vsetkom dopredu informuju a dodrzia, co povedia. to je stale velka vyhoda. davno davno som sa stretol tym, ze mi pri obklade do kupelne predlzili termin dodania, len akosi ma o tom zabudli informovat. takze tento pristup pri dodani krytiny sa mi paci.

 
Publikované : 25/08/2021 2:49 pm
(@nuliaro)
Príspevky: 193
Estimable Member
 

niekde som ale zachytil, ze sa im teraz predlzila dodacia doba. ale to by ma neodradilo. hlavne preto, ze si stoja za svojim slovom a aj ked je ta doba dlhsia, tak sa mozes spolahnut, ze bude na ten termin, ktory ti daju. kdezto niektore ine firmy, nechcem radsej menovat, nie su schopne dodrzat terminy a ani ceny, ktore ti prislubia.

 
Publikované : 26/08/2021 1:35 pm



dumbo
(@dumbo)
Príspevky: 68
Trusted Member
 

tak to uz sa vies podelit aj o nejake skusenosti s krytinou za tie roky. tam sa musela kvalita a pripadne nedostatky prejavit, ci nie? no obdobne to mam aj ja. ked je stranka takto spravena, tak sa miani neziada ist k predajcovi. len teda kvoli tomu, aby som si pozrel ten vzorkovnik. mne nevadi nakupovat cez eshopy, take taketo veci, ako je krytina alebo plot napriklad. to radsej osobne si ist pozriet, nech vies, co mas od toho cakat. lebo podla obrazkov si to nemusim predstavit presne tak, ako to vyzera naozaj.

 
Publikované : 02/09/2021 12:48 pm
zahradkarvojto
(@zahradkarvojto)
Príspevky: 111
Estimable Member
 

annica to je dosť trefná poznámka. sa vám niečo podobné pritrafilo tipujem. lebo k takejto informácii neprídeš len tak náhodou. svokrovci by chceli dávať novú strechu, len váhajú, či sa im oplatí teraz ešte do toho púšťať, alebo by bolo lepšie to odložiť na ďalší rok. že by radšej tento čas na niečo iné využili. vravím im, že ak sa do toho teraz pustia, tak by to malo byť v pohode. ale tá tvoja poznámka ma trochu zneistila.

Záhrada je odrazom majiteľa domu.

 
Publikované : 08/09/2021 7:38 pm
(@beomio)
Príspevky: 136
Estimable Member
 

pinokio falcovanu som dal, co budem spekulovat s niecim inym. vsak v jednoduchosti je krasa, no nie? tak sa to hovori. odtien taky tmavsi. nenapadne mi just teraz ale taka oblubena farba to je v dnesnej dobe. nie ale preto som ju vybral, ale preto, ze sa bude hodit k fasade. tento tyzden mi volali akurat, ze sa predlzuje doba dodania, ze celkovo v stavebnictve je nedostatok materialu a tym padom niektore vyrobne procesy trvaju dlhsiu dobu. ale vedel mi s istotou povedat, kedy mi krytina pride, takze sa viem zariadit. mal som cakat dva tyzdne, teraz budem pat. to je v pohode aj casovo.

 
Publikované : 10/09/2021 12:12 pm
(@annica)
Príspevky: 68
Trusted Member
 

To sa ti ospravedlňujem Zahradkarvojto, nebol to zámer. Len som chcela pouzkázať na to, že je potrebné s tým rátať. Pozri sa, ak si ich zajednáš hneď vtedy, keď budeš kupovať, resp objednávať krytinu, tak by to nemal byť problém. My sme to zanedbali, mali sme objednané ale na pokrývačov sme nejak zabudli. Bola to naša chyba. Začali sme ich zháňať až vtedy, keď bola krytina vyložená na dvore. Ono keď pôjdeš k predajcovi, tak istotne ti bude vedieť aj odporučiť nejakú partiu. Nemyslím si, že je nutné čakať s novou strechou do ďalšieho roka. Ešte je kopec času na to, aby to postíhali všetko tento rok. Len si treba čo najskôr vybrať.

 
Publikované : 17/09/2021 2:58 pm



pinokio
(@pinokio)
Príspevky: 118
Estimable Member
 

dumbo tak ti poviem, keby sa mali ake, tak sa isto prejavia. preto si treba dat zalezat pri rozhodovani a zvolit si vyrobcu, pri ktorom vies, ze ides do kvality. hlavny dovod, preco som si vybral Ruukki. krytina je odolna, nevyzaduje sa vyslovene nejaka udrzba. takze odkedy sa strecha namontuje, tak to mas bez starosti. mozes ju akurat tak oplachnut hadicou, ked sa ti zda, ze je nejaka spinava, ale to vie za teba s prehladom vyriesit aj vydatny dazd. s tym mas pravdu, ze taketo veci je lepsie ist si pozriet osobne. aspon teda ten vzorkovnik, ked nie je ina moznost.
beomio na sto percent to bude potom antracit. stretavam sa s tymto odtienom hadam pri vsetkom v poslednej dobe, ci uz ploty, okna, zaluzie a v neposlednom rade aj strechy. darmo, teraz je to moderne, tak je po tom dost velky dopyt. tak to este stale dobre, byvaju aj dlhsie cakacky, hlavne co sa stavebnych materialov tyka. to bol priam zazrak teraz v lete sa dockat. kamarat zacal stavat dom a tolko co cakal na material, tak hovoril, ze aj dom by uz stihol postavit.

 
Publikované : 20/09/2021 1:40 pm
zahradkarvojto
(@zahradkarvojto)
Príspevky: 111
Estimable Member
 

annica dobre hovoríš, len to chce rozhýbať sa čím skôr. dám na tvoju radu, teda v tom zmysle, že im predostriem tento návrh. aby išli vybrať a rovno aj zajednali strechárov. tým pádom je tam teda istota, že by dlhšie nečakali. len pokiaľ by im dorazila krytina. máš aj nejaký typ, ako vybrať, podľa čoho, na čo sa sústrediť? ono majú aj teraz plechovú krytinu, ale tá už má svoje roky. predsa je na tom dome roky rokúce. teraz budú v ponuke iné veci, než to bolo pred rokmi.

Záhrada je odrazom majiteľa domu.

 
Publikované : 24/09/2021 12:11 pm
(@beomio)
Príspevky: 136
Estimable Member
 

pinokio je to dost mozne, ale ani za svet ti presne nepoviem. proste pre mna je to tmava siva, skoro az do cierna. teraz sa to hadam zacne uz ukludnovat a vrati sa spat do normalu. vsak ale necudujem sa, konecne polavili opatrenia, tak to ludia chceli aj na taketo veci vyuzit. s tym asi vyrobcovia dodavatelia v stavebninach neratali, ze to bude az v takejto miere. ale pokial by vsetci dopredu oznamili, ze sa predlzuje cakacia doba, tak by sa vedeli podla toho aj ludia zariadit. preto sa mi paci, ze sa firma zachovala seriozne v tomto.

 
Publikované : 24/09/2021 2:34 pm
dumbo
(@dumbo)
Príspevky: 68
Trusted Member
 

neviem si predstavit inu moznost takto v rychlosti nez by bol ten vzorkovnik. jasne, ze by bolo lepsie popozerat si to priamo na domoch, ako to vyzera ako celok, ale to by bola nerealna predstava. vsak tie vzorky vedia dobre znazornit, ako to vyzera v reale. to su fajn argumenty, preco si vybrat prave ich. oni su tusim aj dost dlho na trhu, to je tiez dokaz toho, ze robotu maju dobru by som povedal. oplati sa veru takto ist do overenej firmy, nez skusat stastie pri tych nanovo a narychlo zalozenych. v dnesnej dobe to nie je nic vynimocne, z firmy vznikaju a zanikaju. preto ak niekto funguje ozaj viacej rokov, tak je to co povedat.

 
Publikované : 28/09/2021 1:43 pm



pinokio
(@pinokio)
Príspevky: 118
Estimable Member
 

beomio hej hej, my chlapi proste nemame taky cit pre rozoznavanie kadejakych farieb. ja to mam tiez zauzivane tak, ze su len tie zakladne a potom je bud tmava alebo bleda. a tam koncim. moze byt, ono na take nieco sa moc dopredu pripravit neda si myslim. aj ked si vytvoria nejake zasoby, ale kolko presne bude zakaziek, to nemozno utrafit. pravda, to tiez svedci o serioznosti firmy, ked upozorni dopredu na nieco taketo a nie ze by sa potom zacali vyhovarat. oznamili, ze sa bude cakat dlhsie, tak aby sa ludia vedeli na to pripravit. termin ti vsak povedali normalne, kedy treba ocakavat dodanie, nie?
dumbo dobre hovoris, toto je dolezita vec, na ktoru treba pozerat pri rozhodovani. radsej uprednostim takuto firmu, ktora uz roky posobi a na konte stovky realizacii. ale vsak vzorkovnik je dobra volba. aspon sa to da vidiet ako to skutocne vyzera.

 
Publikované : 07/10/2021 4:08 pm
(@annica)
Príspevky: 68
Trusted Member
 

Zahradkarvojto môže byť, že ponuka sa už pomenila za tie roky a hlavne teda asi aj rozšírila pribudli nové firmy, ktoré sa týmto zaoberajú. Osobne by som však stavila na niekoho overeného, kto je na trhu už dlhšie. Neskúšala by som nejakého nováčika, tak nevieš, čo môžeš očakávať. Ďalšia vec, na ktorú by som hľadela pri výbere je napríklad záruka, ktorú firma poskytuje a aj kvalita plechu, ktorý sa používa. Všetky potrebné parametre by si mal mať dostupné u každého výrobcu pri každom type krytiny. Takže si to vieš aj sám pozrieť, kto čo ponúka.

 
Publikované : 14/10/2021 2:29 pm
dumbo
(@dumbo)
Príspevky: 68
Trusted Member
 

lepsie ked si to vies dopredu pozriet a hlavne aj nazivo, lebo povedzme si, tie farby napriklad mozu na monitore skreslovat. staci, ked mas nejake ine nastavenie a uz to bude o nieco ine. od strechy pozadujem, aby mi sluzila dlhe roky a nevyzadovala nejaku pozornost z mojej strany. proste nech tam je a plni svoj ucel. a hlavne, aby to tak bolo dlhe roky. nemam v plane este niekedy kupovat dalsiu, tak mi nie je luto ani do nej zainvestovat. vsak ked si zoberies, ze ked poskytuju zaruku 50 rokov, tak to ta musi prezit pomaly.

 
Publikované : 14/10/2021 11:14 pm
Stránka 17 / 23
Pripoj sa k nám!
Online užívatelia

 Žiadny člen momentálne prihlásený

Kategórie článkov:

Zo správ, aktualít, tém a inšpirácií :)..