Pripoj sa k nám!
záhradná nezakrytá ...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

záhradná nezakrytá terasa

735 Príspevky
84 Užívatelia
0 Likes
345 K Zobrazenia
smidrs
(@smidrs)
Príspevky: 166
Estimable Member
 

beomio to som nepovedal, ale poteší takýto benefit navyše. Jednoznačne treba v prvom rade prizerať na kvalitu. Záleží pri doskách, akým spôsobom sa vyrábajú, môžu sa obyčajnou alebo dvojitou extrúziou. Pri tej dvojitej už nevyžadujú dosky povrchovú úpravu. Pri tej obyčajnej sa vyžaduje ešte povrchová úprava, ktorá môže doskám v konečnom dôsledku viac uškodiť ako pomôcť. Pretože, keď dosky brúsia, strácajú tým odolnosť. Robia to preto, lebo keď vyjdú z výroby, sú hladké, tak aby boli ako tak protišmykové, ale zároveň tým zabrdnú do dosky a už sa môže stať, že ti zatečie. Kdežto po dvojitej extrúzii sú bez drážok a protišmykové od výroby.

 
Publikované : 09/07/2021 12:09 pm
(@beomio)
Príspevky: 136
Estimable Member
 

smidrs neviem viac ocenit tu protismykovost ako ked sa decka nahanaju po vonku nemusim na ne striehnut jednym okom a okrikovat ich, nech nebehaju po terase, ze sa im smykne. teda nieze by som to robieval niekedy, to zvykla skorej svagrina stale pokukovat po detoch aby si nieco nevyviedli, ked sa blaznili vonku. ale nemozem jej to zazlievat, kedze veru mam aj zlu skusenost. ale to bolo na inej terase u znamych na grilovacke. na terase mali dlazbu a aj ked sa dusovali a tvrdili, ze je protismykova, no hold, nebola. dal som si pivko dve a nemuseli ma decka volat dvakrat, aby som sa isiel bavit s nimi. tak mi nohy vyleteli a narazil som si kostrc, ze mi nebolo vsetko jedno.

 
Publikované : 12/07/2021 3:35 pm
(@jarinovky)
Príspevky: 175
Estimable Member
 

martinK u nas to bolo tiez nejak takto. ma zaujimala skusenost niekoho ineho. od kolegu som pocul, ze u neho sa terasa vliekla asi dva tyzdne, kym mu to porobili. ale on si na to nasiel nejaku partiu. neboli priamo na toto specializovani, proste stavbari. jedneho z nich poznal, tak mu to prisli zmontovat. nespravili mu to zle, ale ked to porovnam s mojou, tak tam vidim rozdiely. u neho je vidno cez dosky podkonstrukciu, aj ked nie na prvy pohlad, ale ked sa zapozeras, tie medzery medzi doskami proste su. nieze by to bola nejaka velka vada, ale neviem si predstavit moju ako v opatkoch pobehuje po takej terase, by zapadla do medzery pri kazdom kroku.

 
Publikované : 13/07/2021 10:39 am
miňan
(@minan)
Príspevky: 128
Estimable Member
 

Nepochybne, kvalita je to najdôležitejšie by som povedal, na čo sa treba sústrediť vo všeobecnosti. Od všetkého, čo kupuješ, očakávaš, že to vydrží. Či ide o technológie, stavbu, alebo čokoľvek. Najlepšie neriešiť problémy v budúcnosti, ale stať sa môže. Tá záruka je lákavá.

 
Publikované : 14/07/2021 2:15 pm



stancuch
(@stancuch)
Príspevky: 191
Estimable Member
 

A ked sa ti podari najst niekoho u koho vies, ze je ta zaruka sklbena s kvalitou, tak mas vyhrate. U mna budi takyto dojem Timbermax. Natrafil som na nich v casopise mojdom a na zaklade toho som si ich vyhladal. Zvazoval som, ze si to spravim sam, aj otec ma do toho huckal. Ale nakoniec som si povedal, ze nie. Lebo to by ma dotiahol len do nejakeho hobby obchodu a tam by som tak kvalitne dosky nenakupil si dovolim tvrdit. Niektore veci sa tam oplatia, ked potrebujes nejake drevene tramy alebo farbu na malovanie, zozenies aj tam.

 
Publikované : 15/07/2021 1:50 pm
smidrs
(@smidrs)
Príspevky: 166
Estimable Member
 

beomio to ti nezávidím túto skúsenosť s takzvanou protišmykovou dlažbou. Ale môžem ti s čistým svedomím povedať, že pri tých kvalitných doskách to nehrozí. Možno by si to na prvý pohľad nepovedal, keďže sú hladké, ale je to tak. Ani za mokra sa na nich nešmýka. Keď aj na nich voda postojí, keď už hovorím o tom mokre, tak sa nestane, že by zatieklo do dosiek, sú dostatočne odolné aj bez nejakých ochranných náterov.

 
Publikované : 15/07/2021 5:47 pm
stancuch
(@stancuch)
Príspevky: 191
Estimable Member
 

Smidrs kvalita bola aj v mojom pripade rozhoduci aspekt. Mam nepriamu skusenost len s tou lacnejsiou variantou. Na grilovacke u kolegu, ked sme si spravili pansku jazdu. Terasu nemal dlho, mozno 4 5 rokov. A aj za tak kratky cas bolo vidno opotrebenie. Najma v okoli grilu, kde vyprskne olej alebo stava z masa mal take flaky. Som sa ho na to pytal, kedze riesim terasu a vravel, ze ked to hned neocisti, tak ma smolu, uz to tam ostane. Bolo toho viacej, co sa mu na tej terase nepacilo, ale ze ho tlacil cas a hlavne zena, aby uz mali terasu hotovu cim skor, tak sa uponahlal.

 
Publikované : 19/07/2021 4:06 pm
(@martink)
Príspevky: 90
Trusted Member
 

co tam robili tak dlho? dva tyzdne na terasu je dost dlhy cas by som povedal. ale zase co sa cudujem, ked mu to robila nejaka partia. stavbari, to vedia byt odbornici. jednu vec vedia poriadne, tak si myslia, ze aj ostatne im pojdu rovnako od ruky. ale v tomto pripade to tak asi nebolo. prekazalo by mi, keby cez podlahu vidim konstrukciu. potom to kazi celkovy dojem z terasy u mna. drobne by napriklad tiez potom prepadli cez tie medzery. moze mat z terasy pokladnicku rovno.

 
Publikované : 20/07/2021 2:53 pm



smidrs
(@smidrs)
Príspevky: 166
Estimable Member
 

stancuch je dobré rozhodovať sa na základe kvality. Však na čo iné je lepšie zamerať sa. Je pravda, že väčšina ľudí sa rozhoduje podľa ceny a hľadá čo najlacnejšie riešenia. Len v tom prípade treba rátať s tým, že od nízkej ceny nemôžeš veľa očakávať. Nájdu sa výnimky, aby som niečomu alebo niekou nekrivdil. Osobne ale som ochotný si za kvalitu priplatiť.

 
Publikované : 21/07/2021 1:25 pm
(@beomio)
Príspevky: 136
Estimable Member
 

smidrs to som pocul, ze su odolne voci vode. vies, co by ma este zaujimalo? ked pridu svokrovci ku nam, tak beru so sebou aj psy. a nie su to prave domace male psiky, ale dogy. tak, ze ked budu behat po terase, ci dosky nejak neposkriabu. pazure maju riadne.

 
Publikované : 22/07/2021 11:20 am
(@beomio)
Príspevky: 136
Estimable Member
 

este koncom roka som si daval vypracovat cenovu ponuku. neviete mi povedat, aka je jej platnost? to uz bude asi dlhe obdobie na to, aby bola stale aktualna :(

 
Publikované : 22/07/2021 11:30 am
smidrs
(@smidrs)
Príspevky: 166
Estimable Member
 

beomio pravda, to sú riadne psiská, aj pazúre majú tvrdé oproti malým hafanom. Poškriabania by som sa neobával. Povrch týchto drevoplastových dosiek je obohatený o povrchovú úpravu už od výroby, teda je súčasťou dosiek. Volá sa to Protect Shell, ak by si si chcel o tom viacej pozrieť. Nie je to nič, čo by sa dodatočne nanášalo a mohlo tým pádom napríklad odlupnúť. Ako to môže byť pri obyčajných drevených doskách, kde musím naniesť vrstvu laku alebo niečoho podobného.

 
Publikované : 23/07/2021 3:48 pm



(@jarinovky)
Príspevky: 175
Estimable Member
 

martinK akoze tiez som vyvalil oci, ked povedal, ze to tak dlho trvalo. za tie dva tyzdne, co to robili takzvani odbornici odniekial z dediny by som to aj sam uz urobil a to neprehanam. ja som rad, ze som to cele nechal na firmu. to asi aj ty uznas, ze mat to hotove za kratky cas a spravene poriadne je ako sa hovori na nezaplatenie. uz davnejsie si si daval robit terasu? pozeral som, ze teraz im pribudli vo vzorkovniku aj nejake nove farby.

 
Publikované : 26/07/2021 3:52 pm
stancuch
(@stancuch)
Príspevky: 191
Estimable Member
 

Smidrs nekrivdis nikomu, to su fakty zalozene na skusenostiach. Neoplati sa setrit pokial ide o nieco, pri com ocakavas, ze to bude plnit ucel dlhe roky a fungovat ako na zaciatku, resp v tomto pripade aj vyzerat. Chapem, ze niekto si nemoze dovolit drahsie varianty, ale v taktomto pripade, by som stavbu radsej odlozil, kym dosetrim. Nelutujem, ze som sa rozhodol tak, ako som sa rozhodol.

 
Publikované : 27/07/2021 11:42 am
(@beomio)
Príspevky: 136
Estimable Member
 

smidrs este som o tom nepocul, ale vyhladal som si. pozdava sa mi, ze to nie je dodatocne nejaky nater alebo take nieco. nanasa sa vlastne uz v proceste vyroby a tym padom je ta povrchova uprava neodstranitelna, ked sa to tak vezme. kdezto pri dreve by bolo potrebne aplikovat ochranne natery. to by samo o sebe problem nebol, keby to nebolo casovo a aj finance dost narocne vzhladom na to, ze tych naterov za celu dobu pouzivania by muselo byt niekolko.

 
Publikované : 28/07/2021 11:20 am
Stránka 44 / 49
Pripoj sa k nám!
Online užívatelia

 Žiadny člen momentálne prihlásený

Kategórie článkov:

Zo správ, aktualít, tém a inšpirácií :)..