Pripoj sa k nám!
záhradná nezakrytá ...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

záhradná nezakrytá terasa

735 Príspevky
84 Užívatelia
0 Likes
344.9 K Zobrazenia
miňan
(@minan)
Príspevky: 128
Estimable Member
 

Drevo vôbec neriešte. Nemyslím, že pri dreve sa nejak dajú dosiahnuť také vlastnosti ako vedia mať wpc dosky. Samozrejme je treba aj pri doskách zvoliť kvalitu a nie nejaké druhotriedne z hobby obchodov, ktoré ste tu aj spomínali. Pozrel by som sa po doskách od Timbermaxu. Využívajú pri výrobe technológiu, ktorá zaručí lepšie vlastnosti. Fajn je napríklad to, že sú hladké ale zároveň protišmykové bez nejakých dodatočných úprav.

 
Publikované : 04/08/2021 5:00 pm
smidrs
(@smidrs)
Príspevky: 166
Estimable Member
 

stancuch dobre hovoríš, aj s tým odložením stavby. východisko by bolo ešte financovanie z nejakého úveru, ale to tiež nie je práve najlepšie riešenie. i keď v mnohých prípadoch to tak bohužiaľ je, že bez toho sa stavby a bývania nepohnú. nuž, doba je taká. už si ľudia na to zvykli. ani neviem, či poznám niekoho, kto nekupoval niečo na splátky alebo nefinancoval prostredníctvom úveru či hypo.

 
Publikované : 05/08/2021 7:21 pm
smidrs
(@smidrs)
Príspevky: 166
Estimable Member
 

beomio hej, presne si to vystihol. teraz sú už kadejaké technológie výrobné a používajú sa veci, o ktorých sme kedysi ani nechyrovali. mne boli sprvoti zvláštne aj tie úpravy a zloženia materiálov, kedy sa začala vlastne objavovať bezúdržbovosť. hej, bolo to aj predtým, ale nie v takej miere. ako aj pri týchto wpc doskách, to že ich nemusíš nijak ošetrovať a čistiť kadejakými špeciálnymi prostriedkami. stačí obyčajná voda a v mnohých prípadoch postačuje dážď na umytie.

 
Publikované : 05/08/2021 7:30 pm
(@martink)
Príspevky: 90
Trusted Member
 

jarinovky no ale dva tyzdne? uznaj, ze to je prehnane. to asi chceli nahnat cas, aby viacej na tom zarobili, alebo neviem, ako si to mam vysvetlit. pravdu mas, radsej si to dat spravit odbornikom. praveze nie dlho, vlani som to som nejak zacal riesit pomalicky cez koronu akurat. bolo casu viac ako inokedy, tak som sa pustil do tohto. ozaj? ani neviem, teraz to nejak uz nesledujem. ale spominali vtedy, ked boli u nas, ze ludia pytaju aj nejake bledsie farby, tak asi to pridali.

 
Publikované : 06/08/2021 3:50 pm



(@jarinovky)
Príspevky: 175
Estimable Member
 

martinK praveze mne sa zdala ponuka farieb alebo odtienov, alebo ako sa to nazyva, dost pestra. ale moze byt, ze niekomu viacej pasuju bledsie farby alebo ine ako vyslovene drevene odtiene. tak fajne, ze aj takto sa snazia vychadzat v ustrety zakaznikom a mozno aj teda potencialnym zakaznikom, ktorych moze takato nie typicky ponuka prilakat. nam zase pasovali tie drevene odtiene. ale tak my mame celkovo tak dom aj s okolim orientovany.

 
Publikované : 09/08/2021 11:50 am
stancuch
(@stancuch)
Príspevky: 191
Estimable Member
 

smidrs to mas pravdu, zvykli sme si takto fungovat. Ale terasu by som ozaj nechcel financovat z uveru. Ale to sme uz daleko zabludili od povodnej temy. Ty tiez planujes tento rok este stihnut terasu, alebo ako si na tom?

 
Publikované : 09/08/2021 11:03 pm
(@beomio)
Príspevky: 136
Estimable Member
 

smidrs moze byt, neboli sme na to zvyknuti. predtym sa zvyklo davat drevo alebo dlazba. o vonkajsej dlazbe stale nie som presvedceny, ze by bola vhodna z dlhodobeho hladiska. no a drevo to uz vobec nie z mojho pohladu. prilisna starostlivost o to, aby vyzeralo. tento rok jedna znama z prace si davala na terasu drevenu podlahu a treba to hned na zaciatku osetrit olejom a neviem ako este. to nie, neprosim.
minan to su presne moje slova, toto pozadujem.

 
Publikované : 11/08/2021 4:23 pm
miňan
(@minan)
Príspevky: 128
Estimable Member
 

Akurát tento týdeň sme boli na obede v jednej reštike a na terase mali drevenú podlahu. Poviem ti, že to vyzeralo dosť opotrebne a to tá reštaurácia nefunguje ani dlho nejak. Medzery medzi doskami boli také kadejaké a čo na mňa pôsobilo nie práve dobre boli tie vyhnuté okraje. Ono si treba pozrieť asi aj takéto niečo, aby si človek uvedomil, že wpc dosky budú lepším riešením na terasu.

 
Publikované : 13/08/2021 1:32 pm



(@martink)
Príspevky: 90
Trusted Member
 

jarinovky tiez by som povedal, ze bolo z coho vyberat. ale tak rozumiem tomu, zakaznikom treba vyhoviet a prisposobit sa aj ich poziadavkam. to pre firmu zase nie je tolko si myslim, ked pridaju nejaku nove farby. ale na potencialnych zakaznikov je to lakaldlo, ze je z coho vyberat. by si mali brat priklad niektore firmy. ved aj tieto nove odtiene su take drevene, to vyznie divne, ale chapeme sa. stale je tam ta struktura dreva zachovana, len farby su teda take nie typicke pre drevo.

 
Publikované : 17/08/2021 11:32 am
(@jarinovky)
Príspevky: 175
Estimable Member
 

martinK to hej, zelena a modra napriklad, to su take zvlastne farby. viem si to ale predstavit v ked je aj fasada domu ladena do podobnych farieb, tak sa to da dobre skombinovat. pripadne aj z tychto wpc dosiel sa da urobit fasada na dom mi teraz napadlo. ze tam sa daju tiez vyuzit dobre taketo farby, nemusia sa pouzit len na podlahu na terasu.

 
Publikované : 19/08/2021 2:11 pm
smidrs
(@smidrs)
Príspevky: 166
Estimable Member
 

stancuch tak moc nám toho neostáva, buď si zvyknúť alebo ešte potom vybrať sa do sveta. ale nie každý na to proste je, že nechá všetko tak a odíde inam. preto veľa ľudí je či chce alebo nie, pokiaľ chcú bývať podľa vkusu, tak nemajú iné možnosti. Ale kdeže, toto ja mám za sebou už pár rokov našťastie.
beomio vieš čo, ja tiež nie som zástanca dlažby nejak. akože vnútri hej, na chodbu, do kúpeľne, to môže byť. ale von, že by som si vybral dlažbu, ak sú aj iné možnosti, bohužiaľ. a s drevom som na tom obdobne. akože im spravili podlahu a rovno bolo treba nejakú starostlivosť? by som čakal, že aspoň pri pokládke to tam bude nejak zahrnuté, resp. že to drevo bude ošetrené a vydrží to aspoň nejakú dobu, kým s ním bude treba niečo robiť.

 
Publikované : 19/08/2021 3:50 pm
(@beomio)
Príspevky: 136
Estimable Member
 

smidrs ano, hned ako ju spravili, tak museli taketo veci este porobit. neviem, ci je to tak pri kazdej, to aby som nekrivdil alebo nieco. len viem, ze oni to tak museli robit. ine drevene podlahy mozno su tak robene, ze tam nie je potrebna ta pociatocna udrzba, neviem. sme sa o tom rozpravali aj s kolegom a spolocne sme zhodnotili, ze v tomto maju neporovnatelnu vyhodu wpc dosky. tam nie je potrebna ziadna takato udrzba a uz vobec nie pociatocna.

 
Publikované : 20/08/2021 10:18 am



stancuch
(@stancuch)
Príspevky: 191
Estimable Member
 

Smidrs preco nastastie? Co to bola nejaka strastiplna cesta, kym si ju mal hotovu, alebo ako? U mna to bolo v pohode, akurat na to, ze ma na zaciatku otec huckal do toho, aby som si to spravil sam. Ze ved podlahu zvladnem naukladat aj ja. To ako nepochybne, ale jedna vec je, ze zaruka sa moze vztahovat aj na toto a dalsia vec, budem riskovat, ze nespravim vsetko tak, ako sa ma a zacne sa mi nieco kazit, vrzgat, kyvat sa a neviem co dalsie? Reku to isto nie, nechal som to radsej na firmu vsetko.

 
Publikované : 23/08/2021 12:07 pm
balazz
(@balazz)
Príspevky: 54
Trusted Member
 

chcel by som spravit teraz na jesen terasu pri dome. bol som si pozriet aj nejake dosky v obi. pohybuju sa v roznych cenovych kategoriach. mate s nimi niekto skusenosti? ze by ste mi vedeli poradit, ktore sa oplatia? tipujem, ze tie najlacnejsie asi nebudu dobra volba. ale co tie ostatne? alebo by bolo lepsie uplne nejaku inu predajnu zvolit?

 
Publikované : 27/08/2021 2:35 pm
miňan
(@minan)
Príspevky: 128
Estimable Member
 

Balazz tak to aby si sa poponáhľal, lebo jesenné počasie je nevyspytateľné. Aby sa ti nestalo, že bude len daždivo a potom odrazu zima, že nepostíhaš. Takto ti poviem, nekupoval by som tam wpc dosky v takýchto obchodoch. Akože hej, majú ich tam na výber veľa, lacnejšie aj drahšie, kadejaké farby a tak ďalej. Ale tá kvalita nebude taká, ako keď si ich kúpiš od niekoho, kto sa venuje čisto len doskám. Však to máš tak pri všetkom. Mne odporučili wpc dosky od Timbermaxu, tie sú dosť dobré, čo sa týka kvality.

 
Publikované : 30/08/2021 1:35 pm
Stránka 45 / 49
Pripoj sa k nám!
Online užívatelia

 Žiadny člen momentálne prihlásený

Kategórie článkov:

Zo správ, aktualít, tém a inšpirácií :)..