Pripoj sa k nám!
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Letné kuchyne - inšpirácia

1 Príspevky
1 Užívatelia
0 Likes
688 Zobrazenia
temy-az
(@temy-az)
Príspevky: 200
Člen Moderator
Topic starter
 
Letná kuchyňa je vo všeobecnosti charakterizovaná ako malá stavba umiestnená pri dome, postavená za účelom varenia a prípravy jedla v letných mesiacoch a skladovania potravín a rôznych zásob v zime.
kuchyna 01

 

Keďže hlavným účelom tohto priestoru bolo vždy poskytnúť miesto na varenie v lete, aby sa zabránilo ďalšiemu teplu v hlavnom dome, dáva zmysel, že hlavným ústredným bodom je zvyčajne sporák alebo nejaký druh varnej dosky. Je tiež veľmi bežné, že letná kuchyňa má veľkú pracovnú plochu, ako je stôl alebo doska, ktorú možno použiť na čokoľvek od prípravy jedál alebo čistenia výrobkov a vykonávanie iných domácich úloh. Exteriér často vyzerá ako prístrešok, niekedy postavený z rovnakého materiálu ako hlavná budova, inokedy iného, dopĺňajúceho. Tehla alebo drevo boli dva najbežnejšie stavebné materiály pre letnú kuchyňu. Pokiaľ ide o jej umiestnenie, väčšinou býva súčasťou terasy alebo domu ako prístrešok, no býva aj úplne samostatne stojaca.
kuchyna 02

 

Aj keď nie sú také bežné ako kedysi a nie sú potrebné pre svoj pôvodný účel, moderné letné kuchyne sú aj dnes skvelým prvkom domu, najmä na zábavu vonku a ako rozšírenie obytného priestoru, najmä v teplých klimatických podmienkach. Podobne ako v minulosti letné kuchyne, aj tie dnešné sú vybavené spotrebičmi na varenie – aj keď v súčasnosti to znamená plynový gril namiesto krbu s otvoreným plameňom – chladničkami a varnými doskami a často v nich je jedálenský stôl a stoličky.
kuchyna 03

 

Aj keď sa jej fyzický vzhľad a praktické využitie mierne posunuli, letná kuchyňa zostáva cenným prvkom domu, ktorý môže poskytnúť spôsob, ako si užiť zábavu vonku počas teplejších období.
 
kuchyna 04
 
kuchyna 05
     
 
eshop.stavba-az.sk
kuchyna 06
 
kuchyna 07
     
kuchyna 08
 
kuchyna 09
     
kuchyna 10

kuchyna 12
 
kuchyna 11
     
kuchyna 13

 
eshop.stavba-az.sk
kuchyna 15
 
kuchyna 12
     
kuchyna 17
 
kuchyna 16
     

 

kuchyna 18

Súvisiace témy:

Romantické záhrady - inšpirácie

Záhrady - Úprava v anglickom štýle (inšpirácie, nápady)

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Inšpirácie a dizajn - Exteriér

 
Vaša Stavba od A po Z.
 
Publikované : 24/06/2022 12:23 pm
Pripoj sa k nám!
Online užívatelia

 Žiadny člen momentálne prihlásený

Kategórie článkov:

Zo správ, aktualít, tém a inšpirácií :)..