Pripoj sa k nám!
Čína - najvyššia 3D...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Čína - najvyššia 3D tlačená budova na svete

1 Príspevky
1 Užívatelia
0 Likes
5,998 Zobrazenia
temy-az
(@temy-az)
Príspevky: 200
Člen Moderator
Topic starter
 
Čínska spoločnosť postavila najvyššiu budovu na svete vytlačenú na 3D tlačiarni



Čínska spoločnosť WinSun Decoration Design Engineering Co opäť raz rozšírila potenciál 3D tlače. Po tom ako minulý rok postavila desať domov za menej ako 24 hodín, je teraz späť s najvyššou budovou na svete vytlačenou na 3D tlačiarni (5-podlažný obytný blok).

Foto: australiandesignreview.com Foto: 3ders.org

Spolu s touto budovou postavila spoločnosť aj rezidenciu s rozlohou 1 100 m2. Obe budovy, ktoré sú vystavené v priemyselnom parku Suzhou Industrial Park v provincii Jiangsu, predstavujú nové hranice pre stavanie formou 3D tlače, čím konečne demonštrujú jeho potenciál pre tvorbu tradičnejších typológií budov, a tým aj vhodnosť tejto formy stavania na to, aby ju využívali aj bežní stavební investori.

[adsense01][/adsense01]

Foto: australiandesignreview.com

Na výstavbu budov bola použitá tá istá tlačiareň s rozmermi 6,6 x 10m, ktorá vytvára vrstvy “atramentu”, ktorý je vyrobený zo zmesi skleneného vlákna, ocele, cementu, tvrdiacich prísad a recyklovaného stavebného odpadu. Za pomoci tejto technológie je spoločnosť WinSun schopná vytlačiť veľké diely budovy, ktoré sú potom zmontované dokopy, podobne ako prefabrikované betónové návrhy, aby tak vytvorili finálnu verziu budovy.

Foto: www.3ders.org

Na tlačovej konferencii, ktorej sa zúčastnili aj online noviny 3Ders.org, ktoré sa zaoberajú 3D tlačou, Ma Rongquan, hlavný inžinier Stavebno-inžinierskeho úradu č.8 v Číne, vysvetlil: „Tieto dva domy sú plne v súlade s relevantnými národnými normami. Sú bezpečné, spoľahlivé a vyznačujú sa dobrou integráciou architektúry a dekorácie. Avšak, keďže neexistuje žiadna konkrétna národná norma pre architektúru formou 3D tlače, potrebujeme takúto normu pre budúcnosť zrevidovať a vylepšiť.“

Foto: australiandesignreview.com

Spoločnosť taktiež ohlásila množstvo podpísaných zmlúv, ako aj plány do budúcnosti, ktoré posunú budovy postavené formou 3D tlače ďalej, ako je len sféra stavebných experimentov: rezidencia v hodnote 160 000 dolárov je prototyp pre súbor desiatich ďalších, ktoré si objednala taiwanská realitná spoločnosť Tomson Group; tretí dom vystavený v priemyselnom parku Suzhou Industrial Park bol len jeden z 20 000, ktoré si objednala egyptská vláda; spoločnosť tiež ohlásila vytvorenie Winsun Global, spolupráce s americkou firmou, ktorej úlohou bude hľadať možnosti expandovať do krajín po celom svete, s cieľom zabezpečiť lacné a efektívne bývanie pre rodiny s nízkym príjmom, predovšetkým v Afrike a na Strednom východe.

Foto: australiandesignreview.com

Zdroj: archdaily.com

Vaša Stavba od A po Z.
 
Publikované : 16/02/2015 4:17 pm
Pripoj sa k nám!
Online užívatelia

 Žiadny člen momentálne prihlásený

Kategórie článkov:

Zo správ, aktualít, tém a inšpirácií :)..