Pripoj sa k nám!
Obvodové múry z bet...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Obvodové múry z betónu - foto (stavba chalupy)

42 Príspevky
10 Užívatelia
0 Likes
38.6 K Zobrazenia
zander
(@zander)
Príspevky: 321
Reputable Member
 

To áno, klobúk dolu :). Ale zas pokiaľ je tomu celá rodina naklonená, tak ten pocit "VAŠEJ chaty" bude pri svojpomoci o hodný kus väčší.

Z.

 
Publikované : 02/11/2015 7:23 pm
(@stevo69)
Príspevky: 40
Eminent Member
Topic starter
 

Ten pocit nasej chalupy je neopisatelny, ako rodina sme vacsinou vsetko riesili spolu ale tato stavba nas este viac a neskutocne stmelila. Uz samovolne po veceroch riesime rozne detaily interieru a zariadenia. Tesime sa ako male deti... :Up:

 
Publikované : 02/11/2015 8:28 pm
jumat
(@jumat)
Príspevky: 73
Trusted Member
 

Máte to super :Up: ,a stavať dnes svojpomocne :? , ozaj klobúk dole, len nechápem prečo ste zateplili len z dvoch strán. Nebojíte sa tepelných mostov, ktoré vzniknú na hranách zateplenia?, a nevidím v tom ani výrazný význam ohľadom tepelných strát.

 
Publikované : 03/11/2015 11:35 am
(@stevo69)
Príspevky: 40
Eminent Member
Topic starter
 

Mate pravdu ohľadne zapletenia, budeme zatepľovať všetky 4 steny, ale premýšľam či to nezateplíme z vnútra. Mineralnu alebo sklenenu vatu a na to tatranský obklad.

 
Publikované : 04/11/2015 12:53 am



zander
(@zander)
Príspevky: 321
Reputable Member
 

Treba zvážiť dva pohľady na vec .. jednoduchosť riešenia / ideálna funkčnosť. Ak to budete zatepľovať zvnútra, hrozí vám tam kondenzácia na rozhraní tepelná izolácia/betón. Tu potom nebudete mať prístup a môže sa pod povrchom tepelnej izolácie začať tvoriť pleseň. Ak by ste to zatepľovali z vnútra je podmienkou dať do skladby parozábranu zo strany interiéru. Tj. skladba smer interiér - exteriér : 1. obklad, 2. ! parozábrana (poriadne utesnená páskami a pod.) ! , tepelná izolácia (do roštu), betónová stena. Myslím že je to technicky náročnejšie :construct: , ale uznávam že pri správnom prevedení asi lepšie - nemalo by kondenzovať nič.
Pri zateplení zvonka hrozí pri betónových stenách tiež kondenzácia vody (pri tepelných mostoch v rohoch), ale to sa dá vyvetrať a vizuálne kontrolovať / ošetrovať.

Z.

 
Publikované : 04/11/2015 2:22 am
(@stevo69)
Príspevky: 40
Eminent Member
Topic starter
 

Zdravím, našiel som velmi zaujimavu tepelnu izolaciu, http://www.solounio.com/en keramicka izolacia s velmi zaujímavými parametrami, nanaša sa v hrubke 0,5 - 3mm. 1mm sa rovna 50mm mineralnej vlny ! počuli ste už o tom niečo? http://www.sanex.sk/korund/

 
Publikované : 29/02/2016 6:49 pm
zander
(@zander)
Príspevky: 321
Reputable Member
 

Pekný večer prajem :). Nedávno sme sa bavili o niečom podobnom s kolegom. Povedal mi totiž, že jedna firma robí drevostavby tak, že medzi nosné KVH profily strieka materiál na báze PUR peny. Tá ma tiež perfektné tepelnoizolačné vlastnosti a stačí jej pár centi namiesto desiatok pri vlne, alebo polystyréne. Problém je podľa mňa vtom, že aj keď to majú certifikované (uzavrú to medzi drevotriesku) tento materiál je horľavý. Mám osobnú skúsenosť s tým, ako PUR pena "zahorí" keď sa vystaví ohňu. Ja osobne by som toto do steny domu nechcel.

Keď som si zbežne prešiel ten KORUND, tak mi vyskočila asi zámerne divne napísaná vlastnosť :
- materiál vyhovuje z hľadiska reakcie na oheň podľa ČSN EN 13501-1+A1 , výsledok skúšky F.,*
Toto je veľmi "politicky" napísané, že materiál je z triedy Horľavé, kde zámerne napísali celé označenie normy aj s koncovkou A1 :wrahhh: .. pre orientáciu tu je rozdelenie tried :

Trieda A1: Výrobky zaradené do tejto skupiny nebudú prispievať ku požiaru v žiadnom jeho štádiu.
Trieda A2: Výrobky síce vyhovujú rovnakým kritériám STN EN 13823 ako pre triedu B, ale naviac nebudú za podmienok plne rozvinutého
požiaru (stav požiaru, kedy na všetkých horľavých materiáloch v posudzovanom priestore prebieha horenie) významne prispievať ku kalorickému zaťaženiu a tým aj ku ďalšiemu rastu požiaru.
Trieda B: Ako pri triede C, ale s prísnejšími požiadavkami.
Trieda C: Ako pri triede D, ale naviac pri tepelnom pôsobení jednotlivého horiaceho predmetu vykazujú obmedzené šírenie plameňa.
Trieda D: Výrobky vyhovujúce kritériám pre triedu E a schopné odolávať pôsobeniu malého plameňa po dlhší časový interval bez jeho významnejšieho rozšírenia. Okrem toho sú taktiež schopné odolávať pôsobeniu tepla od jednotlivého horiaceho predmetu za podstatného spomalenia a obmedzenia uvoľňovania tepla.
Trieda E: Výrobky schopné odolávať pôsobeniu malého plameňa počas krátkeho časového intervalu bez významného rozšírenia plameňa.
Trieda F: Výrobky, ktoré nie je možné zaradiť do žiadnej z predchádzajúcich tried.

Tu zacitujem reklamný pokec od ROCKWOOL : "Minerálna vlna ROCKWOOL je zaradená do najlepšej/najbezpečnejšej kategórie A1 zo siedmich európskych tried. Väčšina izolačných materiálov z penových plastov (polystyrén), ktoré sú dostupné na trhu, je zaradená do menej bezpečných kategórií D a E."

Toľko môj názor na vec .. ALE tá lambda (súčiniteľ tepelnej vodivosti) 0,001 je parádne lákadlo, len keby to nehorelo ;)

Z.

 
Publikované : 01/03/2016 1:52 am
(@jarino)
Príspevky: 89
Trusted Member
 

veru keby nehorelo :)

 
Publikované : 07/03/2016 12:52 pm



(@jodik)
Príspevky: 100
Estimable Member
 

nemoze byt vsetko dokonale predsa :D

 
Publikované : 08/03/2016 4:11 pm
(@rastik_s)
Príspevky: 167
Estimable Member
 

praveze musi byt vsetko!!!

 
Publikované : 17/03/2016 5:35 pm
romulekus
(@romulekus)
Príspevky: 75
Trusted Member
 

Zdravím, našiel som velmi zaujimavu tepelnu izolaciu, http://www.solounio.com/en keramicka izolacia s velmi zaujímavými parametrami, nanaša sa v hrubke 0,5 - 3mm. 1mm sa rovna 50mm mineralnej vlny ! počuli ste už o tom niečo? http://www.sanex.sk/korund//blockquote >
Chcel by som sa trosku vratit k tomuto, vychadza to cenovo lepsie ako ine izolacie? Lebo kamarat teraz riesi a natrafil na toto tak ma to napadlo ked to vidim

 
Publikované : 18/10/2016 4:25 pm
(@dammo)
Príspevky: 203
Estimable Member
 

ved si to skus porovnat hm?

 
Publikované : 25/10/2016 2:32 pm



Stránka 3 / 3
Pripoj sa k nám!
Online užívatelia

 Žiadny člen momentálne prihlásený

Kategórie článkov:

Zo správ, aktualít, tém a inšpirácií :)..