Pripoj sa k nám!
Vybavenie elektrick...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Vybavenie elektrickej prípojky pre plánovaný rodinný dom

12 Príspevky
10 Užívatelia
0 Likes
11.5 K Zobrazenia
Opko
 Opko
(@opko)
Príspevky: 107
Estimable Member
Topic starter
 

Ahojte. Chcem sa s Vami podeliť o "vybavovačky", ktoré sú potrebné pre vyhotovenie elektrickej prípojky pre rodinný dom.
Ak sa rozhodnete ísť cestou najväčšieho odporu - legálnou cestou ako ja (a teda nie tzv. stavby "na čierno" kde si, keď sa nik nebude dívať, vykopete káblovú ryhu, zakopete ju a osadíte elektromerový rozvádzač), čakajú Vás rôzne povinnosti a návštevy úradov.
V mojom prípade som kúpil pozemok, na ktorom je záhrada a je tak aj evidovaný na liste vlastníctva - spôsob využitia: záhrady. Poslal som teda žiadosť na Stredoslovenskú energetiku - distribúciu (keďže som zo stredného Slovenska) o vyjadrenie k bodu a podmienkam pripojenia. Po mesiaci mi poslali vyjadrenie odkiaľ (situáciu s označením bodu napojenia) a za akých podmienok sa môžem napojiť. Nakoľko som projektant, tak som si vyhotovil projekt elektrickej prípojky a zastavil som sa aj na vodárňach, aby som vedel kadiaľ je v mieste navrhovanej káblovej ryhy vedený vodovod. Našťastie plyn, kanalizácia, telekomunikácie a pod. v dedine vedené nie sú. Inak by bolo nutné obehať príp. požiadať o vyjadrenie všetkých. S projektom, listom vlastníctva z katasterportálu som išiel na obecný úrad a vypísal žiadosť k povoleniu drobnej stavby. Našťastie sa prípojka netýka pozemkov susedov, inak by sa museli aj oni obehať a súhlasiť so stavbou. Na obecnom úrade mi povedali, že musím mať prípojku vedenú na pozemkoch ktoré nie sú klasifikované ako záhrada. Tak som išiel na pozemkový fond. Tam mi povedali, že daný pozemok sa dá preklasifikovať bez zapísania do katastra dočasne na 1 rok. V priebehu tohto roka by som mal vykopať káblovú ryhu, osadiť elektromerový rozvádzač, kábel prípojky a prívodu a zasypať káblovú ryhu. K tomu preklasifikovaniu treba kópiu katastrálnej mapy, list vlastníctva (no už nie z portálu katasterportal ale priamo z katastra), situáciu z projektovej dokumentácie a predpokladané odstránené množstvo ornice. Takže som si bol za 8 euro vypýtať katastrálnu mapu a list vlastníctva na katastri. Za 3 eurá mi podali žiadosť pre preklasifikovanie pozemku. Keď budem mať od nich vyjadrenie pôjdem na obecný úrad a potom napíšem ako ďalej...
:egmh:
Držím palce všetkým, ktorí si budú prípojku alebo inú stavbu vybavovať...

 
Publikované : 11/01/2018 5:49 pm
zander
(@zander)
Príspevky: 321
Reputable Member
 

Držím palec :Up: .

Z.

 
Publikované : 14/01/2018 2:21 pm
daffko
(@daffko)
Príspevky: 124
Estimable Member
 

no zbohom. drzim palce a hlavne pevne nervy, neviem, ci by som to len tak sam od seba dal

 
Publikované : 15/01/2018 11:36 am
(@emilovilo)
Príspevky: 32
Eminent Member
 

Som zvedavý, ako nakoniec dopadneš

Záhrada má byť upravená rovnako dobre ako vnútrajšok domu.

 
Publikované : 16/01/2018 10:26 am



suchor
(@suchor)
Príspevky: 36
Eminent Member
 

bracha toto bude cakat cochvila :shock:

 
Publikované : 17/01/2018 1:39 pm
Opko
 Opko
(@opko)
Príspevky: 107
Estimable Member
Topic starter
 

bracha toto bude cakat cochvila :shock:

Tak to mu držím palce a ďakujem aj ostatným za podporu ;) . Ak by niečo, kľudne nech napíše. Mne už prišlo vyjadrenie z pozemkového fondu a dnes idem podať žiadosť k drobnej stavbe na úrad.

 
Publikované : 22/01/2018 5:51 pm
vjt000
(@vjt000)
Príspevky: 117
Estimable Member
 

vsetkym som si presiel takze uplne viem o com hovorite. bolo to nieco hrozne a som rad, ze uz to vsetko mam za sebou.

 
Publikované : 19/03/2019 12:30 pm
Opko
 Opko
(@opko)
Príspevky: 107
Estimable Member
Topic starter
 

vsetkym som si presiel takze uplne viem o com hovorite. bolo to nieco hrozne a som rad, ze uz to vsetko mam za sebou.

Ja tiež už mám vykopané, káble, uzemnenie, ochranné rúrky položené a zasypané. Tohto roku už iba rozvádzač si dorobím a požiadam o napojenie na sieť + elektromer.

 
Publikované : 19/03/2019 1:24 pm



(@marionaut)
Príspevky: 23
Eminent Member
 

nooo, týmto všetkým sme si aj my museli prejsť, keďže na pozemok sme nemali dotiahnuté žiadne siete. niekedy som už strácal nervy z toho, že pomaly na každý pohyb majú SSE 30 dňovú lehotu na vybavenie. čakali sme ako takí blbci.

 
Publikované : 10/04/2019 3:13 pm
liwio
(@liwio)
Príspevky: 33
Eminent Member
 

najhorsie je, ked potrebujes vyjadrenie od plynarov, i d´ked nebudes mat dom nan napojeny, to je podla mna taka birokracia, ze az

 
Publikované : 11/04/2019 10:56 am
(@vladarko)
Príspevky: 64
Trusted Member
 

najhorsie je, ked potrebujes vyjadrenie od plynarov, i d´ked nebudes mat dom nan napojeny, to je podla mna taka birokracia, ze az

my niečo o tom hovor. my keď sme robili prípojku na elektriku tak sme museli všetkých zavolať (plynárov, vodárov a aj telekomunikácie) aby nám vytýčili kadiaľ im idú kábliky, potrubia a až potom sme mohli začať kopať a to pritom plynárom sme vôbec ani nekrižovali. ako fakt strašne veľa papierovačiek.

 
Publikované : 11/04/2019 2:17 pm
(@reminderko)
Príspevky: 52
Trusted Member
 

To vas potom aj viacej stalo, ze?... Kolko si pytali za vytycenie?..

 
Publikované : 10/07/2019 2:55 pm



Pripoj sa k nám!
Online užívatelia

 Žiadny člen momentálne prihlásený

Kategórie článkov:

Zo správ, aktualít, tém a inšpirácií :)..