Pripoj sa k nám!
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Skateboarding - architektúra

1 Príspevky
1 Užívatelia
0 Likes
717 Zobrazenia
temy-az
(@temy-az)
Príspevky: 200
Člen Moderator
Topic starter
 
Koncom 19. storočia sa v USA objavil skateboarding. Tento šport, oficiálne patentovaný v roku 1936, už čelil niekoľkým predsudkom, ale podobne ako spoločenská a mestská dynamika, ktorej je súčasťou, aj tento neustále preukazuje, že jeho skúsenosti ďaleko presahujú konzervatívne názory a prinášajú nový spôsob prežívania mesta. skúšanie pohybov vlastného tela vo svetle urbanistického či architektonického riešenia.
 
skate 01
 
skate 02
     
Šport sa časom vyvíjal. V 80. rokoch sa objavil nový štýl: Street Skateboarding. V ňom sa prvky mesta, ako sú zábradlia, schody, chodníky, rampy, stali priestorom na skusanie posuvania hranic skateboardingu To viedlo k zákazu skateboardingu, čo malo za následok demonštrácie proti nemu v niekoľkých krajinách.
skate 03

V súčasnosti už architekti rozmýšľajú nad konkrétnymi priestormi na praktizovanie skateboardingu – ktorý sa stal olympijským športom – a ktoré poskytujú nové možnosti pre triky. Ale ako nám Leonardo Brandão pripomína vo svojom texte „ A Cidade e os Skatistas “, nič nenahradí skúsenosť, pochádzajúcu z ulíc. Obmedzenia praktizovania skateboardingu na uliciach neprestali. Zdá sa však, že jeho kontinuita je odpoveďou niektorých mladých ľudí na rastúci počet tratí vybudovaných na ich „skrotenie“. Trať však nikdy nebude reprodukovať mestskú živosť a ani sa nepriblíži k nezvyčajnosti ulíc.
skate 04
 
skate 07
     

My sme vybrali niekoľko projektov v parkoch, na námestiach alebo aj v interiéroch, ktoré architekti navrhli pre skateboardistov. Pozrite si ich všetky v galérii nižšie.

 
eshop.stavba-az.sk
skate 20
 
skate 19
     
skate 17
 
skate 16
     
 
eshop.stavba-az.sk
skate 10

skate 06
 
skate 18
skate 14
 
skate 13
skate 08
 
skate 12
     
skate 15
 
skate 05
     
skate 09
 
skate 11
     

Zdroj: internet

Súvisiace fórum : Správy - Aktuality - Témy

Mohli by vás zaujímať: Stavba - Projekty, nápady

 
Vaša Stavba od A po Z.
 
Publikované : 06/07/2022 5:33 pm
Pripoj sa k nám!
Online užívatelia

 Žiadny člen momentálne prihlásený

Kategórie článkov:

Zo správ, aktualít, tém a inšpirácií :)..