Pripoj sa k nám!
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Vyber vane ?

336 Príspevky
124 Užívatelia
0 Likes
186.3 K Zobrazenia
(@magdina)
Príspevky: 67
Trusted Member
 

niria ste ako fajn pokrocili so vsetkym za ten cas, co sme sa naposledy bavili. istotne je to fajne, vsak to asi kazda vieme, ze docistit kupelnu je niekedy nadludsky vykon, tak aspon takto si to ulahcit, ked sa da, tak preco nie. aj tu sa ta opytam, ze ktoru ste vybrali. nejaku vacsiu mensiu vanu alebo podla coho ste sa rozhodovali?

 
Publikované : 14/10/2021 10:43 am
(@annica)
Príspevky: 68
Trusted Member
 

Puala mi napadlo, že keď sme my kupovali novú vaňu, tak v ponuke boli aj povrchové úpravy, čo ti aj bovic spomínal. Ti to skúsim trochu skompletizovať. Sú dve teda, jedna tá, o ktorej hovoril, že vlastne odpudzuje vodu a nedrží sa na povrchu. Tá druhá je protišmyková. Myslím, že tú netreba bližšie opisovať.

 
Publikované : 14/10/2021 2:34 pm
puala
(@puala)
Príspevky: 119
Estimable Member
 

annica bovic este by som sa teda chcela opytat na to, ci je mozne dat si aj obe naraz, alebo si treba vybrat iba jednu, keby som sa rozhodla dat si povrchovu upravu. reku ci sa to nejak nebije potom. bovic ale je mozne, ze aj v tom samotnom smalte je rozdiel medzi vanami od jednotlivych vyrobcov, ci to nie?

 
Publikované : 15/10/2021 10:33 am
(@niria)
Príspevky: 105
Estimable Member
 

magdina no ved presne, ze to je ozaj makacka dat do pucu kupelnu a ked sa da takto si pomoct vlastne, tak preco to nevyuzit, ked je nieco taketo v ponuke. tak sa teraz vytesujem z novej vane. vies, co neboli sme obmedzeni priestorom a chvalabohu ani financiami. ale aj napriek tomu sme nekupovali len tak od buka, ale prihliadali aj na ceny. by som povedala, ze taky nejaky stred sme si vybrali. ani velka ani mala, ani draha ani lacna.

 
Publikované : 03/11/2021 10:33 am



(@magdina)
Príspevky: 67
Trusted Member
 

niria by som presne takto isto vyberala ako aj vy ste. ono tusim maju aj rozdelene tie vane ako keby do dvoch kategorii, co sa cien tyka, my spominal kolega. ze su take ekonomickejsie, akoze pre beznych zakaznikov ako sme my a potom take drahsie luxusnejsie, ale to su prevazne take, ze do hotelov napriklad.

 
Publikované : 15/11/2021 2:35 pm
smidrs
(@smidrs)
Príspevky: 166
Estimable Member
 

Puala je v tom rozdiel, to je jasná vec, keďže smalt je zliatina ocele a skla, tak si myslím, že nie každý výrobca používa rovnaké pomery a pridáva sa do toho aj iné zložky počas výroby. Toto všetko proste zaručuje, že ten výsledný produkt, teda smalt, je taký odolný a trvácny. Tam máš záruku, že vydrží roky. Plus ešte tie povrchové úpravy, čo si vieš na to pridať si myslím, že tiež len prispejú k tomu, aby bola vaňa dlhšie tak top ako na začiatku.

 
Publikované : 26/11/2021 9:49 am
puala
(@puala)
Príspevky: 119
Estimable Member
 

smidrs nenapadlo mi sa pozerat na to z takehoto pohladu. som to brala tak, ze proste je akrylat a smalt a teda neviem este ake dalsie moznosti a tym to hasne. ake povrchove upravy sa tam davaju? to nie je vsetko akoze od vyroby?

 
Publikované : 30/11/2021 11:32 am
(@beomio)
Príspevky: 136
Estimable Member
 

zdravim vas, vybral som si tuto temu vyber vane, aby som ziskal nejake informacie, ktore by sa mi mohli hodit pri tom samotnom vybere. napriklad na zaciatok to, keby ste mi vedeli zo skusenosti povedat, ci je to ozaj taky rozdiel medzi akrylatovou a smaltovanou vanou. lebo skusenost ja sam nemam s oboma, ze by som si to vedel porovnat. doma mame akrylatovu a aj ked sme boli niekde na dovolenke ubytovani, tak tam bola tiez takato ista. tak budem vdacny za kazdu spravu. pozor, nemyslim teraz take informacie, ktore si viem aj sam pogooglit a docitat sa, ale ide mi cisto len o tie skusenosti.

 
Publikované : 02/12/2021 1:28 pm



(@nuliaro)
Príspevky: 193
Estimable Member
 

beomio toto by aj mna zaujimalo. my mame teraz doma akrylatovu, sice vanicku v sprchovom kute, ale tak to zase taky rapidny rozdiel nebude medzi tym si myslim. zatial sa to neplanuje, ale myslim, ze vymena nas neminie. mame taky ten cely sprchovy kut postaveny v rohu a potom by sme chceli spravit normalne murovany so sklenymi stenami. tak uz radsej dopredu rozmyslam nad tym, aka vanicka by tam viacej pasovala.

 
Publikované : 02/12/2021 9:04 pm
mikus
(@mikus)
Príspevky: 54
Trusted Member
 

Nuliaro takže usudzujem, že akrylátovú tam asi nechceš dávať, keďže sa na to takto informuješ. Inak podľa mňa tie akrylátové nie sú bohviečo čo. Možno ešte vane, že sa tam rozloží nejak váha, ale ja ti pri tých vaničkách akrylátových nemám nejakú istotu, keď sa na to postavím niekde v sprcháči. Je pravda, že nie som práve ľahká váhová kategória, ale na to by mali výrobcovia hádam brať ohľady, že nie každý má 80 kíl. Preto za mňa je v tomto rozhodne lepšia voľba smalt. Ten je odolnejší a aj pevnejší a nemám pocit, že sa to podo mnou zlomí :D

Radšej zomrieť mladý a bohatý ako starý a chudobný.

 
Publikované : 03/12/2021 11:59 am
(@beomio)
Príspevky: 136
Estimable Member
 

nuliaro no to by som tam tiez vyberal nieco take, co aj vydrzi, ine je ked ma clovek taky ten cely sprchovy, kde je ta plastova vanicka ako keby sucastou vybavy, alebo ako by som to nazval. ja som nalomeny na ten smalt zatial celkom dost. co si pamatam, tak este moja prastara mama mala smaltovanu vanu doma a potom sme ju mali vonku na zahrade ako nejake miesto, kde sa bordel vyhadzoval. ale tak neviem, ci je toto vhodny kandidat na porovnanie. teraz uz budu asi aj tie vane na inej urovni ako kedysi. ale mozem povedat, ze este teraz je niekde v garazi ta vana a je komplet cela.

 
Publikované : 07/12/2021 12:34 pm
smidrs
(@smidrs)
Príspevky: 166
Estimable Member
 

Puala tak áno, však to je ten základný rozdiel medzi materiálmy, ktoré sa zvyknú tak najviac v tomto používať. Ale ono aj potom tie jednotlivé druhy sa vedia kúsok odlišovať. Záleží, akého výrobcu si vyberieš, vieš ako. No od výroby, ako by som ti to napísal. Vyrobí sa proste vaňa a potom je na zákazníkový, či ju kúpi takto alebo si vyberie dať tam ešte nejakú povrchovú úpravu. Môže sa to a aj nemusí. Normálne sa dá vaňa používať a všetko aj bez nich. Slúžia len na to, aby ti nejak uľahčili napríklad údržbu, keďže jedna z nich je vlastne taká, že keď sa aplikuje na ten povrch, tak potom po ňom jednoduchšie tie kvapky vody a celkovo voda steká. Takže sa ti nevytvárajú také tie drobné fľaky od vody. Ďalšia je potom protišmyková, tú asi bližšie netreba nejak rozvádzať. Ale akože je to na tebe, či si nejakú dáš alebo nie.

 
Publikované : 10/12/2021 1:25 pm



(@jarinovky)
Príspevky: 175
Estimable Member
 

smidrs pisal si, ze to zalezi od toho, akeho vyrobcu si clovek vyberie, cize nie kazdy ma taketo nieco v ponuke? a to hovorite o smaltovanych vaniach? preto sa pytam konkretne na tieto, lebo zvazujeme prerabku kupelne u nasich a ze by sme tam dali takuto. co som tak zbezne pozeral, tak sa pise o tychto smaltovanych, ze su take odolnejsie a si myslim, ze aj dlhsie vydrzia vyzerat take krajsie, ze ako nove vyzeraju aj po case.

 
Publikované : 13/12/2021 11:44 am
(@marosiakk)
Príspevky: 124
Estimable Member
 

jarinovky suhlasim s tymto tvojim tvrdenim. mam skusenost jednak s akrylatovou vanou a aj smaltovanou. nehovorim, ze by sme mali obe doma, ale dost casto zvyknem chodit na sluzobne cesty a byvam ubytovany v roznych penzionoch a hoteloch, takze mam uz kadeco otestovane, ci vane alebo vanicky v sprchovych kutoch. kazdy jeden raz mi ta smaltovana pride lepsia. mna vie rozculit, ked vojdem do sprchy a ta plastova vanicka podo mnou vydava zvuky, ked preslapujem. uznavam, ze nie som prave lahka vahova kategoria, ale tak ci tak by to malo hadam nieco zniest. cize co sa takychto vlastnosti a pevnosti, odolnosti tyka, tak smalt je lepsia volba.

 
Publikované : 17/12/2021 10:48 am
(@beomio)
Príspevky: 136
Estimable Member
 

smidrs som si vsimol, ze tiez tu riesis smaltovane vane, tak by som ta chcel poziadat, ci by si mi mohol dat nejake odporucanie, ak mas osobnu skusenost. diky.

 
Publikované : 10/01/2022 1:01 pm
Stránka 20 / 23
Pripoj sa k nám!
Online užívatelia

 Žiadny člen momentálne prihlásený

Kategórie článkov:

Zo správ, aktualít, tém a inšpirácií :)..