Pripoj sa k nám!
Čo na okná? - Rolet...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Čo na okná? - Rolety, alebo žalúzie?

338 Príspevky
106 Užívatelia
0 Likes
177.5 K Zobrazenia
(@krimzo)
Príspevky: 44
Eminent Member
 

vonkajsie zaluzie su isto najlepsia volba na novostavby. aj to dobre vyzera, vynikajuco to tieni a je aj lahka udrzba. toto je dalsia vec, pre ktoru sme uz rozhodnuty a to pritom riesime este len projekt domu :D :lol: no budem rad, ak sa tu dozviem napriklad take veci, kto robi kvalitne tienenie? od koho sa oplati kupovat? nechcem ziadny polsky smejd, ktory mi nevydrzi ani rok. ked uz idem stavat, tak chcem do toho domu dat najlepsie vychytavky, aby som potom dalsich 20 rokov nic nemusel prerabat.

 
Publikované : 12/11/2019 10:48 am
symina
(@symina)
Príspevky: 64
Trusted Member
 

ahojte, viete mi tu niekto vysvetlit, aky je rozdiel medzi priznanymi a skrytymi vonkajsimi roletami?? dakujem.

 
Publikované : 19/11/2019 10:36 am
(@fukter)
Príspevky: 81
Trusted Member
 

Symina ahoj, viem ti vysvetliť, aký je medzi nimi rozdiel. Priznaným sa hovorí takým, ktoré nemáš schovaté pod fasádou, takže ti tam je vidieť ten kaslík alebo ako by som to nazval. A keď sú skryté, tak ti z fasády vyliezajú rovno žalúzie a tým pádom ti ten box vôbec nie je vidieť. Prikladám ti aj fotky, aby si si to vedela predstaviť. Lepšie tomu tak porozumieš. Na tejto prvej fotke sú priznané a na druhej budú skryté. Vidíš tam ten rozdiel??

 
Publikované : 21/11/2019 11:23 am
(@fukter)
Príspevky: 81
Trusted Member
 

Neviem prečo mi nešla pripojiť hneď aj tá druhá fotka, tak ti ju pridám to druhej správy. Tak takto vyzerajú skryté.

 
Publikované : 21/11/2019 11:25 am



symina
(@symina)
Príspevky: 64
Trusted Member
 

ano vidim tam rozdiel fukter a dakujem ti velmi pekne, ze si si nasiel cas a vysvetlil si mi to. hned mi to je jasnejsie. a cenovy rozdiel medzi nimi je aky? stoja rovnako alebo tie priznane su lacnejsie?

 
Publikované : 22/11/2019 12:15 pm
(@dammo)
Príspevky: 203
Estimable Member
 

Ale to je dobré krizmo, že ste sa už teraz rozhodli pre vonkajšie tienenie. Aspoň Vám architekt bude vedieť všetko navrhnúť. Lebo napríklad niektorí potom majú problém, že dajú hrubšiu tehlu, tým pádom nejdú zatepľovať a keď nespravia potrebnú pred prípravu, tak potom už skryté vonk. žalúzie nemôžu mať, iba priznané. A čo sa týka výrobcu, tak z mojich skúsenosti ti odporúčam Isotru. My od nich máme a sme spokojní.

 
Publikované : 25/11/2019 11:18 am
(@fukter)
Príspevky: 81
Trusted Member
 

Nemáš začo, rád som poradil 8-) Cenový rozdiel medzi nimi nejaký istotne je, ale aký to ti presne neviem povedať, keďže my sme riešili len tie priznané žalúzie. Vieš, cena potom záleží aj od toho, či si dáš ovládanie elektrické alebo len manuálne, atď. A samozrejme, že cenu ovplyvňuje aj veľkou žalúzií, farebné prevedenie, atď. To už keď oslovíš firmy a spravia ti cenové ponuky, tak potom budeš vidieť, aký rozdiel medzi nimi je.

 
Publikované : 26/11/2019 12:16 pm
(@krimzo)
Príspevky: 44
Eminent Member
 

no ved prave preto sme sa s manzelkou takto dohodli, aj ked architekt nas odhovaral, ze to bude dost drahe ale tak snad na to budeme mat, ked zacneme stavat. uz ked staviame, tak nech to je poriadne! to ale nie je slovenska firma, ci?

 
Publikované : 28/11/2019 10:48 am



(@dammo)
Príspevky: 203
Estimable Member
 

Neviem prečo tí architekti takto odhovárajú od dobrých vecí, to je hrozné s nimi. Dobre ste spravili, že ste sa nedali!!! Máš pravdu, nie je to Slovenská firma, je to Česká firma ale majú veľa predajcov po celom Slovensku.

 
Publikované : 29/11/2019 10:49 am
symina
(@symina)
Príspevky: 64
Trusted Member
 

aha, myslela som si, ze ste si davali robit cenovu ponuku aj na jedny a aj na druhe fukter. nevadi, to si uz dame spravit a potom sa rozhodneme, ci priznane alebo skryte. a vy mate na elektricke ovladanie alebo na manualne? elektricke je asi lepsie, nie???

 
Publikované : 02/12/2019 11:44 am
 vali
(@vali)
Príspevky: 61
Trusted Member
 

@symina - samozrejme, že je elektrické lepšie. Manuálne ovládanie si ľudia už moc ani nedávajú!

 
Publikované : 09/12/2019 11:20 am
(@dinotom)
Príspevky: 55
Trusted Member
 

mame zaluzie na elektricke ovladanie a je to super. tak ako napisal vali, manualne je uz take zastarale ale zase na druhej strane, ludia si ho sem-tam este davaju, lebo vyjde cenovo menej. a netreba k tomu tahat elektriku, tym padom clovek trochu usetri aj na elektrine. no my sme radi, ze mame elektricke, pre nas to je jednoduchsie. mame pasivny dom, same najlepsie vychytavky, takze toto nemohlo chybat :D

 
Publikované : 12/12/2019 2:14 pm



(@krimzo)
Príspevky: 44
Eminent Member
 

neviem ani ja Dammo. po pravde som od architekta cakal, ze mi co najlepsie poradi a nie ze ma bude este od nejakych vychytavok odradzat. ale tak to je uz jedno, budem si stat za svojim. chcem stavat tehlovy dom a isto budem mat aj exterierove zaluzie/rolety. a v ktorom meste maju predajcu?

 
Publikované : 13/12/2019 2:41 pm
(@dammo)
Príspevky: 203
Estimable Member
 

Však to je pochopiteľné, že to zákazník od vzdelaného človeka očakáva! Ale tak vidíš, nie je odborník ako odborník. Už nabudúce budeš vedieť, že aj architekta nejakého iného treba hľadať. Predajcov majú vo viacerých mestách, tu ich všetkých nájdeš: https://www.isotra.sk/zaluzie-siet-predajcov-isotra-partner.

 
Publikované : 17/12/2019 1:19 pm
symina
(@symina)
Príspevky: 64
Trusted Member
 

aj som si myslela vali, ze ked sa tuto otazku spytam, tak budem vyzerat za hlupu:D a presne som si aj myslela, ze v dnesnej dobe maju ludia vsetko na elektriku, lebo to je trendy. ale co v tom pripade, ked elektrina vypadne? da sa potom nejako s tym zaluziami manipulovat??

 
Publikované : 20/12/2019 12:10 pm
Stránka 8 / 23
Pripoj sa k nám!
Online užívatelia

 Žiadny člen momentálne prihlásený

Kategórie článkov:

Zo správ, aktualít, tém a inšpirácií :)..