Pripoj sa k nám!
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Ako kurit

908 Príspevky
84 Užívatelia
0 Likes
455.5 K Zobrazenia
puala
(@puala)
Príspevky: 119
Estimable Member
 

stancuch ked ti mam pravdu povedat, tak tiez som rada, ze uz je to na poriadku vsetko povybavovane. a dost si k tomu prispel. ty si mi vlastne dal to odporucanie na Atmos a toho som sa drzala a podla toho sa aj rozhodovala u predajcu. co sa tyka paliva, alebo ako to nazvat, tak tam som ostala pri tom dreve a kupil sa splynovaci kotol na drevo. ako ak treba pozriem aj presne oznacenie, taketo veci si nezvyknem nejak pamatat. toto bola asi taka najvacsia vec, co som musela sama vyriesit a som rada, ze si mi s tym aspon takto na dialku pomohol.

 
Publikované : 19/01/2022 2:50 pm
(@nuliaro)
Príspevky: 193
Estimable Member
 

jume a tak nic sa nedeje, vsak aj bez nej sa to oplati, no nie? v porovnani so starym kotlom vie clovek na tom tak ci tak usetrit, ked sa na to pozries z dlhodobeho hladiska. uz su tie kotle kvalitnejsie aj co sa materialov tyka, nie su tam take tepelne uniky, takze s rovnakym mnozstvom paliva vies vykurovat dlhsie alebo viacej ako by to bolo so starym kotlom. a co presne si objednal? to uz aj minimalne mesiac kuris novym, nie?

 
Publikované : 24/01/2022 3:09 pm
 jume
(@jume)
Príspevky: 190
Estimable Member
 

smidrs tak reku, ked uz to mam spominat, tak to rozpisem poriadne, aby to bolo jasne hned na prvy raz. potom podaj nejaku spravu teda, ze ako si sa zorientoval a tak dalej. ale tak to zase nie je nic narocne. tabulky su spravene prehladne a vies si ku vsetkemu dohladat aj dalsie popisy, takze aj sam si vies vytvorit nazor a nieco vybrat aspon predbezne teda.
jarinovky hej hej, tak ja som nepotreboval kupovat zase nejaky ten top, mal som podmienky a nejake parametre, ktore som chcel, aby kotol splnal a myslim si, ze tento je presne podla tych predstav. co sa montaze tyka, tak to som mal dohodnute, ze pride montaznik u nich priamo skoleny, aby som to mal uz od zaciatku poriadne spravene. si myslim, ze to je najlepsie, ako sa to da na zaciatku vymysliet, sam by som sa do toho isto nepustal.
nuliaro ale ved jasne, to nehovorim, ze sa to nevyplati. ale zase nejdem hovorit, ze aj ta dotacia by nepotesila, co si budeme hovorit, kazda financna pomoc vitana. ale tak ja som rad, ze je to uz na poriadku. a ono sa tak ci tak tie peniaze vlozene do noveho kotla postupne po troche vratia na spat, ked si to clovek prerata v porovnani so starym kurenim. vies, co spominal som to tu par komentov dozadu, akoze nechcem sa zbytocne opakovat, tam som vsetko rozpisal.

V záhrade si najviac oddýchnem.

 
Publikované : 31/01/2022 10:26 am
(@jarinovky)
Príspevky: 175
Estimable Member
 

jume a ved to je dobre, lebo tam nie je, ze pichnes kabel od kotla do zasuvky a fici to. tam je to o nieco narocnejsie nez pri inych spotrebicoch, v uvodzovkach teda. mas k tomu aj akumulacnu a laddomat a podobne zalezitosti, nie? tak to treba potom aj medzi sebou zosuladit a odskusat, aby to vsetko frcalo ako ma. tipujem, ze tento pan ti bude teda aj na kontroly chodievat. nie som si teraz isty, ci sa to robi kazdy rok alebo dva.

 
Publikované : 03/02/2022 2:50 pm



burkk
(@burkk)
Príspevky: 58
Trusted Member
 

Myslím, že mojou otázkou sa celkom budem držať témy. Ako kúriť? Alebo aby som bol teda o niečo presnejší, tak čím? Nie sme obmedzovaný pri rozhodnutí ničím takým závažným. Tak reku ktorá možnosť by bola tá naj. Rád by som kotol potom napojil na podlahovku.

 
Publikované : 09/02/2022 1:34 pm
makron
(@makron)
Príspevky: 50
Trusted Member
 

burkk v tomto ani ja nemam zatial uplne jasno. bola mi spomenuta moznost aj kombinovaneho kotla, to ma celkom zaujalo. ze vlastne funguje na dve paliva, takze mas na vyber, cim budes kurit. co budes mat prave nakupene alebo co budes vediet zohnat za lepsiu cenu. co som si pozeral, tak sa mi pacia, tie co ma Atmos v ponuke. u nich mi pride fajn, ze to pride cele zapojit aj technik u nich priamo skoleny. to je dost velka vyhoda, lebo takyto kotol je podla mna aj dost narocne spravne pozapajat a spojazdnit.

 
Publikované : 18/02/2022 10:01 am
(@nuliaro)
Príspevky: 193
Estimable Member
 

jume ved to rozhodne, tam usetris na spotrebe paliva fakt citelne, to uz po roku kurenia si myslim, ze tento rozdiel penazenka pociti. a kotol je dlhodoba investicia, takze kazdy rok takto po troske. jasne v pohode, pozriem si to dozadu.

 
Publikované : 23/02/2022 12:07 pm
stancuch
(@stancuch)
Príspevky: 191
Estimable Member
 

puala to vazne? tak to ma tesi, ze som takto mohol byt napomocny pri takejto udalosti. no jasne, vsak to uz na zaciatku si spominala, ze mas pristup k drevu za fajn cenu, aj ho mas kde mat ulozene. to sme sa tusim vtedy aj bavili, ze ako je dobre ho ukladat, ze by sa nemalo opierat o stenu, aby tam nejak prudil vzduch a podobne. to si spominam. a s tou montazou co? tiez cez nich si riesila?

 
Publikované : 28/02/2022 3:47 pm



(@marosiakk)
Príspevky: 124
Estimable Member
 

makron mozem skusit, ale musis sa pytat, lebo neviem, kde by som zacal. no zvacsa to byva kombinacia dreva a peliet, to je teraz asi tak najviac v oblube by som povedal. spomina sa napriklad este uhlie alebo vykurovaci olej. ale nie som si isty, ako je to s tym uhlim, o tom bolo uz vela diskusii a tem, to by som akoze radsej neriesil. do tej klasiky drevo vs. pelety by som isiel byt na tvojom mieste. vsak tak by ti to aj naj vychadzalo z toho, co si spominal.

 
Publikované : 03/03/2022 1:21 pm
puala
(@puala)
Príspevky: 119
Estimable Member
 

stancuch no ano, to som tak nejak podedila takyto kontakt. tak by bola skoda to nevyuzit, uznaj. ale neuveris, ze co sa mi stalo. odo mna niekto pytal radu ohladne kotla. tak to som si ani nepredstavovala, ze prave ja by som radila v takejto zalezitosti. ale tak uz som vedela, ze co mu poradit, kde ma hladat informacie, kde najde predajcu a tak dalej. montaz akoze to zapojenie a spojazdnenie? to som tiez cez nich. tak to je istota si myslim a ta zaruka navyse potesi.

 
Publikované : 08/03/2022 2:02 pm
burkk
(@burkk)
Príspevky: 58
Trusted Member
 

Makron tak to nepochybne, takýmto spôsobom by som to zapojenie chcel akože istotne riešiť. Do toho by som sa sám nepúšťal a ani by som k tomu nevolala nejakého amatéra. A aké sú tam možnosti tej kombinácie palív? Ako keď mám pravdu povedať, tak nad týmto som zatiaľ neuvažoval. Príde mi to jednoduchšie, keď kotol funguje len na jeden typ paliva. Ale toto má svoje výhody.

 
Publikované : 10/03/2022 10:13 am
(@liptok)
Príspevky: 22
Eminent Member
 

Ohladne cistenia kotla by ste mi vedeli poskytnut nejake informacie? Vsade sa len docitam, ze cca ako casto treba cistit ktoru cast, alebo je uvedene, ze proste velka nakladacia cast, velky popolnik a tak dalej. Ale nedostal som sa zatial k ziadnym plnohodnotnym informaciam, podla ktorych by sa dalo nejak riadit.

 
Publikované : 15/03/2022 2:24 pm



(@gorhor)
Príspevky: 84
Trusted Member
 

liptok a o akom type kotla sa bavime? myslim, ze na ake palivo, ci drevo alebo pelety, alebo kombinacia? aj toto je dolezite rozlisovat. pri peletach si vies dokupit jednaj aj dopravnik na cistenie a tym padom by si len vysypal nadrz, kde odvadza odpad tak raz za dva mesiace, inak cistis tak raz za mesiac plus minus. ono zalezi aj od toho, ze ake pelety by si pouzival. biele su kvalitnejsie, maju lepsiu vyhrevnost a tvoria aj menej odpadu. z tych hnedych sa tvori viacej odpadu a take ako keby specence, ze nedobre vyhorete pelety najdes v tom popolniku po dohoreni. pri dreve tiez zalezi od toho, ake drevo budes spalovat, ci bude preschnute uplne alebo tam bude aj nejaka vlhkost. inak ono sa neodporuca spalovat uplne suche drevo.

 
Publikované : 22/03/2022 11:02 am
makron
(@makron)
Príspevky: 50
Trusted Member
 

burkk ved prave, ze jedno aj druhe ma dost velke plusy a ak mas vo vybere viac menej volnu roku, tak potom sa tazko rozhoduje. vies co, asi take najznamejsie a myslim si, ze aj najviac kupovane budu tie kotle, co je kombinacia pelety a drevo. to je proste taka klasika. potom su tam kombinacie aj s olejom, uhlim a neviem co este dalsie, ale to uz mi nepride take popularne a hlavne to uhlie uz asi nema nejak dlhu perspektivu.

 
Publikované : 24/03/2022 12:38 pm
(@frazzo)
Príspevky: 158
Estimable Member
 

K tomu splynovaciemu kotlu na drevo by som dodal, ze je fajn zariesit aj akumulacnu nadrz rovno. Tym padom vies usetrit aj zvysit zivotnost kotla a aj usetrit na palive. Ono vsetko tieto "dodatocne" vybavenia maju nieco do seba. Treba aj to sledovat, ked sa rozhodujes, aky kotol budes kupovat.

 
Publikované : 30/03/2022 11:28 am
Stránka 60 / 61
Pripoj sa k nám!
Online užívatelia

 Žiadny člen momentálne prihlásený

Kategórie článkov:

Zo správ, aktualít, tém a inšpirácií :)..