Pripoj sa k nám!
záhradná nezakrytá ...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

záhradná nezakrytá terasa

735 Príspevky
84 Užívatelia
0 Likes
344.8 K Zobrazenia
(@martink)
Príspevky: 90
Trusted Member
 

jarinovky tak ano, su tam aj taketo farby nie prave typicke pre drevo, ale nie kazdy ma zase ladeny dom do takychto tonov. pokial je aj fasada nejaka farebna, tak preco nevybrat podobnu farbu aj na terasu alebo ako podlahu pri bazen. myslim si, ze dost ludi oceni, ze sa da vybrat aj z takych farieb ako je zelena, modra, oranzova alebo cervena napriklad. ked sa to dobre nakombinuje so zahradnym nabytkom, nebranil by som sa tomu.

 
Publikované : 02/09/2021 10:14 am
smidrs
(@smidrs)
Príspevky: 166
Estimable Member
 

Beomio neviem ani ja veru, ako je to pri drevených podlahách. Ani len som nad takou neuvažoval, takže som si viacej o tom nezisťoval. Ale čo sa týka tej údržby, tak to bude náročnejšia než wpc dosky, to jednoznačne, keďže pri nich nie je vlastne nie je nutná žiadna údržba. Čo som si takto po známych začal všímať, tak tá drevená podlaha sa musí aj relatívne často meniť. Aj keď sa vymení, tak zase dokola tie isté problémy s údržbou, nátermi, brúsením a tak ďalej.
Stancuch ale nie, tak som to nemyslel. Proste len, že som rád, že už mám takéto rozhodovanie a celé toto za sebou. Všetko išlo ako malo. Tak zvládol by si to aj sám si myslím. Pokiaľ nie si úplne ľavý, čo hádam nie si. Ale keď už sa to dáva takto celé robiť, tak by som povedal, že je lepšie to nechať na nich. Ono keby sa to zle namontovalo, tak by sa to mohlo začať hýbať, ako si aj povedal a medzery medzi doskami by sa mohli začať rozširovať. To by si bol isto nerád, keby sa to začalo diať, pretože, keď sú správne dosky namontované tak je medzi nimi ozaj len minimálna medzera.

 
Publikované : 08/09/2021 3:26 pm
stancuch
(@stancuch)
Príspevky: 191
Estimable Member
 

smidrs dobre ze hovoris teda. nenapadlo mi, ze treba brat do uvahy taketo veci. som to bral proste len tak, ze sa bude ukladat jedna doska za druhou a rychlo sa to zbucha dokopy. a kde by som sa dopatral teda k nejakym montaznikom. ci to mi normalne vecia zabezpecit oni? pravdupovediac som chcel, ze by som na tom usetril nejake tie peniaze, keby si to sam spravim. zrejme to ale nie je najstastnejsi napad. ked uz pre nic ine, tak pre tu zaruku, ktoru mi poskytnu, ak to spravia teda oni.

 
Publikované : 09/09/2021 1:06 pm
(@beomio)
Príspevky: 136
Estimable Member
 

smidrs si to tak pekne postupne napisal s tou udrzbou az si sa dopracoval k tomu, ze wpc dosky su bezudrzbove. ozaj? ze by sa ta drevena znicila az tak rychlo, ze su nutne vymeny. tak to musi byt nafigu. nechapem tych ludi, ked sa potom znova rozhodnu pre drevo, ked vidia, ze to proste nema zmysel. ziadna zivotnost, len kopec roboty s tym. zlate wpc dosky, pri ktorych sa netreba o nic starat. maximum je zobrat vapku alebo hadicu a vystriekat to po zime a na jesen, ked je listie popadane. inak mi ani nenapada, co by sa s tym malo viacej robit. vsak farbu si drzia, odolne voci oderu su.

 
Publikované : 10/09/2021 12:07 pm



(@jarinovky)
Príspevky: 175
Estimable Member
 

martinK alebo mi este napadlo, ze aj na plot sa daju vlastne pouzit wpc dosky. to by mohlo byt tiez zaujimave v takomto farebnom prevedeni nieco vybrat z tych takych zivsich farieb a zladit to k fasade. ved si zober, ze vacsina domov je v takych neutralnych farbach omietnuta. nebolo by to fajn ozivenie ulice, keby viacej ludi volilo taketo, ako by moja zena povedala, vesele farby? osobne to kvitujem, ze aj take farby ako modra, oranzova, zelena, cervena a rozne dalsie zaradili do ponuky.

 
Publikované : 16/09/2021 12:53 pm
balazz
(@balazz)
Príspevky: 54
Trusted Member
 

miňan zachytil som uz cosi o tejto firme, ale ked ti mam pravdu povedat, nevenoval som tomu zatial nejak pozornost. som sa sustredil skor na tieto bezne obchody s materialom a naradim. zatial sa mi tam podarilo dobre nakupit, tak reku aj toto by som skusil tam. preco myslis, ze by to nebola dobra volba? s tou firmou mas ty nejaku osobnu skusenost aj? ze by si mi to vedel porovnat trebars, co sa tyka ceny, kvality, moznosti pri vybere?

 
Publikované : 17/09/2021 10:04 am
(@martink)
Príspevky: 90
Trusted Member
 

jarinovky tak to ano. ako mi na zaciatku boli zvlastne tieto farebne prevedenia, tak sa mi to cim dalej tym viac zacina pozdavat. vsak nemusi byt vsetko len v takych prirodnych farbach ladene. aj ked je to asi v kurze teraz. hlavne taka seda a antracitova. take nieco tam je tiez tusim. kazdu chvilu o tom doma pocuvam, tak uz sa to na mna nalepilo tiez.

 
Publikované : 24/09/2021 1:45 pm
miňan
(@minan)
Príspevky: 128
Estimable Member
 

Balazzz myslím, že chceš, aby tá terasa vydržala čo najdlhšie, aby čo najdlhšie vyzerala ako nová a aby si sa pri nej nejak nenarobil, čo sa týka nejakej starostlivosti po čase. Hlavne z týchto dôvodov by som nekupoval drevoplastové dosky v hobby obchodoch. Viem, že aj tam sa dajú kúpiť, ale kvalitou budú na nižšej úrovni než tieto. Chcel som robiť v lete tiež terasu, tak som si zisťoval, dal som si spraviť aj cenovú ponuku. No potom nám do toho prišla jedna rodinná udalosť a zmenila všetkým plány. Takže terasa sa odložila na neurčito. Aj keď dúfam, že budúci rok by to mohlo vyjsť.

 
Publikované : 24/09/2021 10:16 pm



smidrs
(@smidrs)
Príspevky: 166
Estimable Member
 

Beomio a to som ani neplánoval na toto poukázať. Ale tak vidíš, že to tak je, keď si to porovnáš. Však ono sú toto asi také dva najbežnejšie materiály, ktoré sa ako podlaha na terasy používajú by som povedal. Tak človek prihliada aj na takéto veci ako je údržba. Ráta sa s tým, že podlaha má vydržať niekoľko rokov. Uznávam, že drevo vyzerá na pohľad pekne, ale to aj tie dosky. Sú drevoplastové, takže aj ten charakter dreva je tam zachovaný aspoň vizuálne.
Stancuch ušetriť peniaze je zakaždým dobrý nápad. Ale nie v tomto prípade, kedy by to išlo na úkor kvality. Nemusíš nikde hľadať montážnikov. To robia normálne oni, čiže v podstate len spolu s doskami objednáš aj motnáž a je to vybavené. No veď to, treba myslieť aj na takéto veci, ako sa s tým pracuje a ako to vyzerá vo finálnej fáze.

 
Publikované : 04/10/2021 1:37 pm
balazz
(@balazz)
Príspevky: 54
Trusted Member
 

miňan tak isto by ma to potesilo, keby to takto bolo. by som sa cudoval, keby toto niekto nebral do uvahy pri rozhodovani sa. netreba hladiet asi iba na cenu, ale aj na taketo ine zalezitosti. myslis, ze take napriklad z mm alebo z obi by neboli take kvalitne? a u koho si si daval robit tu cenovu ponuku? normalne mi mozes kludne vyrobcu napisat. lebo som sa nejak zasekol a ak to takto pojde dalej, tak sa ani k ziadnej terase nestihnem dostat. to by ma mrzelo, lebo uz som tak naladeny, ze sa to postiha vsetko este.

 
Publikované : 05/10/2021 9:33 am
(@jarinovky)
Príspevky: 175
Estimable Member
 

martinK hej hej, ono sa to obmiena a kazdu chvilu je nieco ine v mode. ale netreba sa toho drzat, co maju ostatny a riadit sa podla seba. co sa tyka toho farebneho prevedenia. tak to robime aj my doma. ale zase ohladne kvality, to si necham rad poradit. aj pri tychto wpc doskach. spociatku som bol aj ja zastancom dreva, to priznavam. ale velmi rychlo som potom zmenil nazor, ked som sa dozvedel, ze existuje takato moznost lepsia asi vo vsetkych ohladoch, co mi napadnu v rychlosti.

 
Publikované : 06/10/2021 2:14 pm
stancuch
(@stancuch)
Príspevky: 191
Estimable Member
 

smidrs tak som to presne nakoniec aj spravil. coze budem spekulovat. maju v ponuke takuto moznost, tak som si povedal, ze to vyuzijem. a mam to teda vlastne bez nejakych dalsich stresov a zhanania. takto pridu, rovno dovezu vsetko potrebne a porobia. behom dna spravia nejakych 10 metrov. zalezi na tom, kedy pridu, ale myslim si, ze by sa to dalo aj za den postihat. u mna to nie je nejake rozsiahle.

 
Publikované : 08/10/2021 3:24 pm



miňan
(@minan)
Príspevky: 128
Estimable Member
 

Balazzz ale jasné, že sa aj takí nájdu, však to máš ako pri všetkom. Niekto si dá záležať pri výbere a niekomu je jedno, hlavne nech sa niečo spraví, nech je vidno nejaký výsledok a na ostatné už nehľadí. Je rozdiel mať hotové a mať hotové dobre. No myslím si, že rozdiel v kvalite tam je a bude viditeľný už na prvý pohľado voľným okom a nie to ešte potom počas rokov používania. Aspoň teda pre mňa toto bolo podstatné pri výbere. Mne sused odporučil dosky od Timbermaxu, tak som si nechal poradiť. Keď som si to popozeral, že akú majú ponuku a všetko okolo toho, tak som bol rýchlo rozhodnutý. Stihneš sa dostať k terase, to sa neboj. Dodacia doba nie je dlhá a keď to necháš na nich potom, čo sa týka roboty, tak to je rýchlovka.

 
Publikované : 12/10/2021 10:05 am
(@beomio)
Príspevky: 136
Estimable Member
 

smidrs ved jasne, treba pozerat aj dopredu a nie kupovat vyslovene len podla toho, komu sa co paci. treba brat do uvahy aj funkcnost a starostlivost v buducnosti, aku to bude vyzadovat. aj ako sa sprava ten ktory material vplyvom pocasia.

 
Publikované : 19/10/2021 2:30 pm
balazz
(@balazz)
Príspevky: 54
Trusted Member
 

miňan cize najhorsie je toto rozhodovanie, potom to uz ide lahko, hej? no aspon nejaka potesujuca sprava. este mam taku otazku. chodia aj nejak na obhliadky alebo zamerania? ci nie to nie je nutne v takomto pripade a staci, ked to sam vsetko pomeriam a na zaklade toho sa spravi objednavka? alebo je este aj moznost navstivit predajcu a tam sa poinformovat?

 
Publikované : 21/10/2021 3:48 pm
Stránka 46 / 49
Pripoj sa k nám!
Online užívatelia

 Žiadny člen momentálne prihlásený

Kategórie článkov:

Zo správ, aktualít, tém a inšpirácií :)..