Pripoj sa k nám!
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Sklo s kontrolovaným prestupom tepla

2 Príspevky
2 Užívatelia
0 Likes
5,860 Zobrazenia
(@temypr-az)
Príspevky: 2
Active Member
Topic starter
 
Na budove fy. BNL-BNP Paribas v Ríme použili architekti sklo s kontrolovaným prestupom tepla.


Bertrange, Luxembursko, 17. júl 2017 – Budova centrály podnikovej skupiny BNL-BNP Paribas je dokonalým príkladom toho, ako je možné úspešne skombinovať inovatívny architektonický dizajn s optimálnym komfortom, ktorý obyvateľom budovy prináša pocit pohody.

Spomínaný projekt je výnimočný aj vďaka významu, ktorý prikladá environmentálnej udržateľnosti tej najvyššej úrovne. Tá mu prinesie certifikáciu triedy A LEED Gold, so zníženou energetickou spotrebou v porovnaní s tradičnými budovami.

Táto 12-poschodová budova (s ďalšími štyrmi podzemnými podlažiami) navrhnutá talianskou spoločnosťou 5+1AA Alfonso Femia Gianluca Peluffo architectures bola vytvorená tak, aby sa dokonale snúbila s okolitým mestským prostredím. Vďaka sofistikovanému konštrukčnému zaskleniu je budova vizuálne príťažlivá, na jej sklenených tabuliach sa zo všetkých strán zrkadlia okolité objekty a jej vzhľad sa mení v závislosti od dennej doby a aktuálneho počasia.

Použité zasklenie pomáha budovu transformovať do podoby konštrukcie pripomínajúcej optickú ilúziu, ktorej vzhľad sa sústavne mení podľa toho, ako sa na nej odráža obloha a osvetlenie mesta bez toho, aby sa z nej z pohľadu okoloidúcich stala prekážka brániaca vo výhľade. Po estetickej stránke zároveň pomáha dosahovať plynulý prechod medzi zónou Stanice Tiburtina a okolitými obytnými zónami.

Alfonso Femia, jeden zo zakladateľov, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti 5+1AA a projektový manažér, v tejto súvislosti uviedol: “Vďaka svojim dynamickým a reflexným farbám sa sklenené tabule budovy snažia nadviazať svojský dialóg s okolitým prostredím a svetlami Ríma. Vo dne či v noci je sklo neustálym zdrojom jedinečných a stále sa meniacich svetelných odrazov, farieb a priehľadností.”

Spoločnosť Guardian Glass na účely konštrukčného zasklenia dodala päť rôznych produktov zo sortimentu skiel s kontrolovaným prestupom tepla SunGuard® – SunGuard® Solar Silver 10, SunGuard® Solar Silver 20, SunGuard® Solar Neutral 67, SunGuard® HP 35/26, SunGuard® HP Silver 43/31 – štyri z nich vytvárajú striebristý nádych, zatiaľ čo piate sa vyznačuje neutrálnejším dojmom. Všetky tieto produkty zo skla s povrchovou úpravou poskytujú odlišnú úroveň priepustnosti svetla a externej odrazovej schopnosti, aby bolo možné vyhovieť precíznym požiadavkám architekta. Pre viac informácií o Guardian SunGuard glass navštívte stránku www.sunguardglass.com.

Spoločnosť Guardian Glass je hlavnou obchodnou jednotkou skupiny Guardian Industries Corp.
Viac informácií nájdete na adrese www.guardianglass.com.

Tento článok je súčasťou PR obsahu portálu www.stavba-az.sk Vaša Stavba od A po Z.
 
Publikované : 17/07/2017 2:31 pm
(@kubbo)
Príspevky: 77
Trusted Member
 

Vyzera to dobre, len nechcem si ani len tipnut tu cenu.

 
Publikované : 17/07/2017 3:32 pm
Pripoj sa k nám!
Online užívatelia

 Žiadny člen momentálne prihlásený

Kategórie článkov:

Zo správ, aktualít, tém a inšpirácií :)..