Pripoj sa k nám!
Čo na okná? - Rolet...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Čo na okná? - Rolety, alebo žalúzie?

338 Príspevky
106 Užívatelia
0 Likes
177.5 K Zobrazenia
balazz
(@balazz)
Príspevky: 54
Trusted Member
 

pinokio aha aha, to mi vobec nenapadlo, ze aj toto treba sledovat. to je asi podstatne hlavne pri tom skrytom tieneni, co sa tu pisalo, ze aby sa vedelo, akou hrubkou treba potom zateplit a ako naplanovat fasadu. ked sa da to priznane, tak tam je to vlastne jedno, nie? to uz len ide o to, ze kolko by ten kastlik vycnieval nad ostatne.

 
Publikované : 31/01/2022 1:12 pm
deziro
(@deziro)
Príspevky: 119
Estimable Member
 

Tak pri priznanom to máš jedno, čím zateplíš a o akej hrúbke. Pretože to priznané sa montuje až potom na fasádu, takže to na to vplyv nemá. Ten kastlík, že aký bude veľký, tak to záleží aj od typu žalúzií a ako sa tam budú namotávať, či sa budú rolovať, skladať alebo čo. Ale to máš tiež pri tých jednotlivých druhoch uvedené. Ten rozdiel ale neviem, či bude až taký, že by si to voľným okom rozpoznal.

 
Publikované : 07/02/2022 3:33 pm
burkk
(@burkk)
Príspevky: 58
Trusted Member
 

Deziro čiže keď už máme zvonku porobené, tak je možnosť len toto priznané tienenie zvoliť? Ak teda hovoríme o vonkajšom samozrejme.

 
Publikované : 09/02/2022 1:35 pm
(@martink)
Príspevky: 90
Trusted Member
 

este je tam moznost, ze by sa nacala fasada, aby si tam pomestil ten kastlik pod nu a nanovo to vyspravit. ale nemyslim si, ze sa ti chcelo s niecim takymto babrat. cize potom ano, to priznane je asi jedina moznost. ale vsak ono to nevyzera zle. vsetko to vie byt v jednej farbe. este ked to skombinujes farebne so strechou napriklad, tak to fakt dobre ukaze.

 
Publikované : 10/02/2022 12:11 pm



pinokio
(@pinokio)
Príspevky: 118
Estimable Member
 

balazz v podstate mas pravdu, pri priznanom to uz neschovas. ale vies stale ovplyvnit to, ze kolko bude ten kastlik precnievat. preto tie zaluzie maju roznu hrubku, rozny tvar a tym padom sa aj rozdielne skladaju do toho kastlika, ked ich vytahujes. to by bolo dobre, keby si pozriet tie jednotlive druhy, ze ako je to pri ktorych, pretoze toto z hlavy fakt neovladam. skus stranku isotry, tam je to fajn rozdelene aj rozpisane pri kazdom type zvlast.

 
Publikované : 14/02/2022 3:11 pm
(@nuliaro)
Príspevky: 193
Estimable Member
 

spominate tu prevazne vonkajsie zaluzie a rolety co som si tak vsimol, ale vedeli by ste mi dat nejake odporucanie aj na vnutorne tienenie? mal by som konkretnejsie zaujem o den a noc a vertikalne zaluzie. neviem sice, ci by sa to nejak nebilo spolu. ale oboje su latkove, tak aspon v tomto by to take podobne.

 
Publikované : 23/02/2022 12:10 pm
stancuch
(@stancuch)
Príspevky: 191
Estimable Member
 

nuliaro to ale nemyslis tak, ze na jedno okno chces davat obe tienenia, ci hej?

 
Publikované : 28/02/2022 3:56 pm
(@marosiakk)
Príspevky: 124
Estimable Member
 

deziro presne toto som si vsimol tiez. ale tak co sa toho kastlika tyka, tak ked aj nie je pod fasadou skryty, tak da sa spravit aj tak, ze neprecnieva cez fasadu, ze je to vlastne na tom okne cele a zarovno spravene. akurat tam treba potom ratat s tym, ze ked na to nie je dopredu priprava, tak moze uberat ako keby z casti toho okna. ale to nie je nic hrozne si myslim, to nie su nejake velke straty.

 
Publikované : 03/03/2022 1:17 pm



puala
(@puala)
Príspevky: 119
Estimable Member
 

vazne? to som nevedela, ze aj na okno sa to da montovat. ja som si myslela, ze proste len na fasadu sa to moze.

 
Publikované : 08/03/2022 2:13 pm
pinokio
(@pinokio)
Príspevky: 118
Estimable Member
 

puala no jasne, ze to ide aj takto, ale volil by som tu moznost umiestnenia kastlika na fasadu. tak ci tak ho uz neschovas a takto by to aspon neubralo z toho okna. lebo nie je to akoze vela priestoru, ale aj tak by som proste chcel mat okno take volne. hadam vies, co tym chcem povedat.

 
Publikované : 09/03/2022 11:18 am
burkk
(@burkk)
Príspevky: 58
Trusted Member
 

MartinK no tak to teda nie, to by som nerád do niečoho takéhoto rýpal. Nebolo to také ľahké, kým sa všetko spravilo a teraz by som to akože fakt nerád načínal. Nemám problém s týmto priznaným, len som sa teda zaujímal o to, či je aj iná možnosť. Teda je, ale v mojom prípade nepripadá do úvahy. Myslím, že kastlík nie je taký rušivý, že by to narušilo taký ten celkový vizuál.

 
Publikované : 10/03/2022 10:15 am
dumbo
(@dumbo)
Príspevky: 68
Trusted Member
 

stancuch ale vsak na tom zase nie je nic divne, ked si da niekto aj vonkajsie aj vnutorne tienenie. lebo si zober, ze mas to vonkajsie a potom ked je vytiahnute hore, tak nemas na okne nic, takze ti je uplne vidno dnu. cize ak nie su na okne nejake zaclony alebo take nieco, tak jedine potom dat nejaky druh z toho vnutorneho tienenia. zase nevravim, aby si niekto dal von aj dnu zaluzie, ale je toho viacero na vyber a da sa to povymyslat kadejako.

 
Publikované : 18/03/2022 2:23 pm



(@litik)
Príspevky: 49
Trusted Member
 

@Dumbo pravdu máš, v tomto prípade by som zvolil niečo také ako je D/N, plisse alebo napríklad aj vertikálne žalúzie by mohli vyzerať fajn. Ešte mi napadajú tie japonské steny, to tiež dobre vyzerá. Záleží samozrejme aj od samotného priestoru a zariadenia. Aby tam to tienenie aj dobre ukázalo, lebo povedzme si, na tom tiež dosť záleží a vyberáme aj podľa vizuálnej stránky.

 
Publikované : 22/03/2022 1:21 pm
vavrino
(@vavrino)
Príspevky: 63
Trusted Member
 

všetko zo spomenutého poznám, akurát tie japonské steny sú pre mňa novinka. čo si pod tým predstaviť? príde mi to skôr ako niečo do väčších priestorov.

 
Publikované : 01/04/2022 11:31 am
labiak
(@labiak)
Príspevky: 28
Eminent Member
 

vavrino hovoria ti niečo vertikálne žalúzie. tak asi k tomuto by som to tak najbližšie prirovnal. tiež sú to také veľké formáty v podstate na celú stenu pred okná. alebo však vieš čo https://www.isotra.sk/japonske-rolety-japonskej-zaluzie?gclid=EAIaIQobChMIkbXdzNb89gIVLJBoCR2Z9wVZEAAYASAAEgK10PD_BwE tuto som to našiel, tak pozri. lebo to bude asi lepšie, než tieto moje opisy.

 
Publikované : 05/04/2022 2:12 pm
Stránka 22 / 23
Pripoj sa k nám!
Online užívatelia

 Žiadny člen momentálne prihlásený

Kategórie článkov:

Zo správ, aktualít, tém a inšpirácií :)..