Pripoj sa k nám!
Čo na okná? - Rolet...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Čo na okná? - Rolety, alebo žalúzie?

338 Príspevky
106 Užívatelia
0 Likes
177.6 K Zobrazenia
balazz
(@balazz)
Príspevky: 54
Trusted Member
 

pinokio no tak to vobec nie, to potom nepripada absolutne do uvahy, keby to vyzadovalo az takyto zasah. vsak to priznane je v podstate o tom istom, nie? ten kastlik tam absolutne neprekaza. robia ich tak, ze to vyzera dobre, nie su tam vidno ziadne suciastky alebo co. pozeral som uz nieco, aj som sa bol popytat. len som zistil, ze tie rolety oni vedia mat ine funkcie alebo ako by som to povedal, tak teraz sa len rozhodujeme, ze ktore vyberieme. nejak nam to odrazu neponahla, tak si davame nacas.

 
Publikované : 18/11/2021 3:52 pm
balazz
(@balazz)
Príspevky: 54
Trusted Member
 

dumbo tak ale bola tam moznost aj dat vonkajsie ale priznane, ci to ste nechceli? a z akeho dovodu, ak mozem vediet? ako nieze by nebola dobra volba aj to vnutorne, to len cisto zo zvedavosti sa pytam. co som si tak pozeral, tak pri tych roletach je aj udrza lahsia. a ja to nepotrebujem nejak extra vyuzivat ako tienenie, ze trosku svetla vpustim dnu, proste to bude cely cas vytiahnute a len na vecer sa spustia dolu, alebo teda ked nebudeme doma, kedze to ma aj nejaku taku ochrannu funkciu, ze sa cez to neda dostat vlastne. tak aj dom by bol tym padom ako keby zabezpeceny lepsie.

 
Publikované : 18/11/2021 3:55 pm
smidrs
(@smidrs)
Príspevky: 166
Estimable Member
 

Balazz ale jasné, však tienenie funguje stále na rovnakom princípe, je tam ten rovnaký motor, všetko vyzerá v podstate tak isto akurát s rozdielom toho kastlíka teda. To je už len vec vkusu alebo teda možností, ktoré človek má pri realizácií.

 
Publikované : 26/11/2021 9:52 am
puala
(@puala)
Príspevky: 119
Estimable Member
 

ja som si davala dovnutra zaluzie a vybrala by som si ich aj keby som vonkajsie tienenie isla davat. je to podla mna take lepsie ako rolety. ale tak to je vec vkusu.

 
Publikované : 30/11/2021 11:37 am



dumbo
(@dumbo)
Príspevky: 68
Trusted Member
 

balazz ked sme si to tak uvazili a hlavne teda druha polovicka, tak reku nebudeme spekulovat s tym vonkajsim a vyriesime to inak. my sme ho chceli a pomerne dost, ale keby bolo to skryte. vies ako, ked mas nejaku predstavu, ako by to malo vyzerat a odrazu prides na to, ze to nie je mozne, tak si taky sklamany a radsej najdes ine riesenie. ale si myslim, ze sme to tak ci tak dobre vymysleli. ved vnutorne tienenie je tiez dobre, kvalitne a vydrzi dlho.

 
Publikované : 30/11/2021 2:25 pm
stancuch
(@stancuch)
Príspevky: 191
Estimable Member
 

puala to si si teraz niekedy davala robit, ci uz davnejsie tie zaluzie? preco si si nevybrala radsej tie vonkajsie? to je podla mna lepsia volba, ked si davas tienenie na dom. vnutri tym padom nemusis na oknach nic ani mat.

 
Publikované : 02/12/2021 11:03 am
(@marosiakk)
Príspevky: 124
Estimable Member
 

poradit nejake fajne vonkajsie tienenie by ste vedeli? kedze uz byvame a mame vsetko zvonku porobene na dome, akoze myslim fasadu a obklady, tak by som volil priznane. neviem ci vobec niekto, to uz ma dom v takomto stave by sa pustal do toho, ze by daval skryte. ze ci by to za to stalo, to vsetko rozostavat a robit nanovo. to je ale len taka moja uvaha. no a este poviem, ze by to mali byt rolety a nie zaluzie. vnutri mame na okna zaclony, takze vyslovene vidno dnu nie je. ale z rovnakeho dovodu, ze mame tie zaclony uz nechcem davat tienenie zvnutra, aby toho nebolo moc.

 
Publikované : 07/12/2021 10:36 am
pinokio
(@pinokio)
Príspevky: 118
Estimable Member
 

balazz ale jasne, ono je to stale to iste tienenie, len rozdiel je v tom, ze ci je skryte alebo priznane. a to je rozdiel v tom, ci nie je alebo je vidno ten kastlik, kde je schovaty motor. takze v tvojom pripade to bude to priznane. neviem presne, ze ake funkcie mas na mysli. akoze okrem tienenia, ze vedia este nieco dalsie?

 
Publikované : 07/12/2021 2:03 pm



smidrs
(@smidrs)
Príspevky: 166
Estimable Member
 

Puala tak to je už asi len o tom, že komu sa čo viacej pozdáva a páči tak na oko. Lebo funkcie sú tam asi dosť podobné by som povedal. Neviem o tom, že by v tom bol nejaký markantný rozdiel.

 
Publikované : 10/12/2021 1:27 pm
deziro
(@deziro)
Príspevky: 119
Estimable Member
 

*Marosiakk to by musel byť veľký odvážlivec, aby sa do niečoho takéhoto niekto pustil. To sa nevyplatí podľa mňa rozbíjať, veď to priznané vyzerá dobre, neviem, čo majú všetcia s tým problém, že je ten kastlík vidno. Však vie sa spraviť vo farbe, tak to celé pasuje k sebe. Ale aby som sa vrátil teda k tvojej otázke, tak si skús pozrieť Isotru. Oni robia aj vonkajšie, aj vnútorné aj sieťky na okná, no proste kadečo takto na okná a rôzne druhy tienenia u nich nájdeš v ponuke.

 
Publikované : 14/12/2021 12:00 pm
(@marosiakk)
Príspevky: 124
Estimable Member
 

deziro nemam s tym problem, to bola len taka uvaha viacmenej. velmi zvazujem, ze by som isiel do toho vonkajsieho tienenia, tak ma napada vela otazok ohladne toho a medzi nimi aj toto mi prebehlo hlavou. ale akoze nie je problem ist do toho priznaneho, vsak to sa da spravit tiez tak, ze to na oko vyzera dobre a da sa to zladit s tym tienenim samotnym. okej, diky, toto som presne potreboval, aby mi niekto narovinu napisal nejaku firmu, s ktorou ma skusenost a pozna ju. potom ma clovek taku vacsiu istotu, ked to pozera, ze je to v poriadku, kvalitne a tak dalej.

 
Publikované : 17/12/2021 10:42 am
pinokio
(@pinokio)
Príspevky: 118
Estimable Member
 

balazz este mi napadla taka vec, tak ti idem rovno pisat. neviem, ci to je pre teba podstatne pri rozhodovani alebo nie, ale potom sa sleduje napriklad to, aky je nabal toho tienenia. rozumej vlastne, ze aky velky ten kastlik bude musiet byt. lebo to tienenie sa tam nejak roluje alebo sklada, alebo ako to spravne nazvat a tiez to vyzaduje nejaky priestor.

 
Publikované : 12/01/2022 12:48 pm



stancuch
(@stancuch)
Príspevky: 191
Estimable Member
 

marosiakk aj si uz bol u predajcu a mas vybrate nieco konkretne? neviem ako je to teraz s montazou, ked su taketo teploty, ci sa to da robit alebo je lepsie pockat, kym sa otepli aspon o kusok.

 
Publikované : 19/01/2022 2:10 pm
puala
(@puala)
Príspevky: 119
Estimable Member
 

smidrs tak to nejdem v tomto zastavat ani jednu stranu, lebo popravde neviem ako to. v mojom ponimani je rozdiel teda ten vizualny a potom ten rozdiel medzi zaluziami a roletami, to nebudem zbytocne rozpisovat, to kazdy pozname. ale teraz uz je to take novsie co sa ovladania tyka, nez to bolo kedysi. ze teraz uz kadejake ovladace a aplikacie a taketo veci su na to.

 
Publikované : 19/01/2022 2:55 pm
deziro
(@deziro)
Príspevky: 119
Estimable Member
 

*Marosiakk veď jasné, ten kastlík je vo farbe tienenia, takže to nejak nebije do očí. A myslím, že každému je jasné, že niekam sa musí to tienenie rolovať/ skladať, keď ho zaťahuješ, tak tam proste musí na to byť nejaký priestor. Čo som si všimol, tak aj na nových domoch si to takto dávajú, že nie je to primárne o tom, že ho robia ako skryté aj keď majú takúto možnosť. No za málo, len aby si aj využil túto radu teda, heh.

 
Publikované : 20/01/2022 3:08 pm
Stránka 21 / 23
Pripoj sa k nám!
Online užívatelia

 Žiadny člen momentálne prihlásený

Kategórie článkov:

Zo správ, aktualít, tém a inšpirácií :)..