Pripoj sa k nám!
Zachytávanie dažďov...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Zachytávanie dažďovej vody, prepad

5 Príspevky
3 Užívatelia
0 Likes
1,151 Zobrazenia
(@anonymous)
Príspevky: 374
Honorable Member Guest
Topic starter
 

Ahojte. Zachytávate dažďovú vodu na polievanie do 1000l nádob? Ako to máte prosím Vás z dažďových zvodov vyriešené (ako riešite keď sa Vám naplní plná nádrž?). Ďakujem za odpovede.

 
Publikované : 20/06/2022 3:47 pm
Opko
 Opko
(@opko)
Príspevky: 107
Estimable Member
 

Ahoj. My máme zo strechy dva dažďové zvody ukončené v zemi do vsaku. V dažďových zvodoch máme klapky ako sú na priloženom obrázku. Ich odbočky sú zaústené do 1000l nádob. Pokiaľ ich máme naplnené tak klapky dáme do zvislej polohy. Odporúčam dať na horné víko nádoby prázdny plastový kvetináč s otvormi pre odtok vody. Dobre sa v ňom zachytávajú listy zo stromov a keď sa upchá, ľahko sa očistí - väčšie špiny sa nedostanú do vnútra nádoby.

 
Publikované : 20/06/2022 4:04 pm
zander
(@zander)
Príspevky: 321
Reputable Member
 

Ahojte, ja zvažujem namontovať toto - zachytávač vody s hadicou. Vraj by to malo po naplnení nádoby začať znovu odtekať do dažďového zvodu. Mám ale takú dilemu, či na nádobe nebude potrebný nejaký "odfuk" kvôli pretlaku v nádobe. Máte niekto s takýmto skúsenosť ? Nech idem menej na skus :D ?

Z.

 
Publikované : 21/06/2022 12:46 pm
Opko
 Opko
(@opko)
Príspevky: 107
Estimable Member
 

To vyzerá zaujímavo Zander. Zaujímalo by ma, či to má zboku aj nejaké dvierka na občasné prečistenie a ako to vlastne funguje - čo je vo vnútri tej rozšírenej rúry.

 
Publikované : 21/06/2022 1:02 pm



zander
(@zander)
Príspevky: 321
Reputable Member
 

Trochu som hľadal a vypadá to, že tieto zachytávače fungujú na akejsi rímse na obvode. Väčšina vody pravdepodobne tečie po stene rúry dažďového zvodu. Táto rímsa vodu zachytí a zvedie do rúry. Ak sa zaplní, voda začne pretekať ďalej do zvodu. To čistenie sa bude robiť len cez ten otvor pre hadicu si myslím. Iné otvory na tom nie sú. Najlepšie asi bude fúknuť tam vodu z hadice a prepláchnuť to. Bordel potom pozberať z lapača dolu.

Z.

 
Publikované : 22/06/2022 1:43 am
Pripoj sa k nám!
Online užívatelia

 Žiadny člen momentálne prihlásený

Kategórie článkov:

Zo správ, aktualít, tém a inšpirácií :)..