Pripoj sa k nám!
Čo na okná? - Rolet...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Čo na okná? - Rolety, alebo žalúzie?

338 Príspevky
106 Užívatelia
0 Likes
177.6 K Zobrazenia
zahradkarvojto
(@zahradkarvojto)
Príspevky: 111
Estimable Member
 

stancuch keď ti mám za seba povedať, tak do tej ulice by som dal asi normálne vonkajšie tienenie, či už rolety alebo žalúzie. jednak ti to vie odhlučniť prípadný hluk od aút. neviem síce v akej frekventovanej ulici bývate, ale toto by si mohol oceniť. a v druhom rade je to aj akási ochrana voči prípadným vlámačkam. stále sa dejú aj takéto veci, tak by si bol zabezpečený o niečo lepšie. zatiahneš tienenie a cez to sa nedostane nik. teda počkaj, teraz mi napadlo, že si nespomenul, či tie screenové rolety chceš dávať von či dnu.

Záhrada je odrazom majiteľa domu.

 
Publikované : 24/09/2021 12:05 pm
stancuch
(@stancuch)
Príspevky: 191
Estimable Member
 

zahradkarvojto tiez som nad tym podobne uvazoval, pretoze to screenove tienenie by som chcel dat zvonka. som mal taky plan, ze by sa to dalo na velke okna alebo teda dvere, to je uz jedno ako to nazveme. vies, ze aj keby sa zatiahli uplne, tak dvere mozu byt otvorene, aby sa takto vetralo, ale nenalietala mi dnu kadejaka haved. tak by som to asi takto nakombinoval. cil ale, ze ktoreho vyrobcu alebo teda predajcu s tym oslovit. neviem, ci je aj taky, ktory ma v ponuke obe tieto varianty.

 
Publikované : 24/09/2021 5:20 pm
(@annica)
Príspevky: 68
Trusted Member
 

Puala tak to som rada, že už máš vybraté. Aj ti povedal, kedy by mali doraziť? No a počkaj. Ktoré si si vlastne vybrala? Ten vzorkovník mal taký, že to boli vlastne také malé žalúzie a iné druhy tienenia? Lebo aj taký som už videla v jednej predajni. Nejak veľa otázok mám odrazu na teba. Ale tak som zvedavá. A montáž ako? Príde ti nejaký montážnik alebo niekto iný ti ich príde potom nahodiť?

 
Publikované : 24/09/2021 5:45 pm
dumbo
(@dumbo)
Príspevky: 68
Trusted Member
 

balazz nedavno som vybavoval tiez tienenie. sice vnutorne, ale ak by si mal nejake otazky napriklad ohladom predajcu alebo niecoho ineho, tak skus napisat, mozno budem v niecom napomocny. ale viem ti napriklad povedat, ze pri vonkajsom vlastne ziadna specialna udrzba nie je. akoze hej, mozes zobrat handru a poutierat ich, ale netreba nejake specialne cistiace prostriedky. ono vo vacsine pripadov postacuje len oplachnut hadicou alebo vapkou. to je cela starostlivost. lakali dlho aj mna veru.

 
Publikované : 28/09/2021 1:52 pm



balazz
(@balazz)
Príspevky: 54
Trusted Member
 

pinokio myslel som teraz vlastne ten sposob, ako sa to montuje, ze aky v tom je rozdiel. cize ked uz dom stoji a je normalne zateplene, porobena fasada, tak v tom pripade jedine to priznane prichadza do uvahy. dobre som to pochopil? akoze davali by sa rolety, to uz mame v tomto jasno. len som nevedel, ako je to s tou montazou, lebo on mi sice povedal, ze sa to da viacerymi sposobmi vykonat, ale uz viacej o tom nehovoril. proste tymto uzavrel temu a bolo. preto som sa na to aj pytal.

 
Publikované : 05/10/2021 9:40 am
balazz
(@balazz)
Príspevky: 54
Trusted Member
 

dumbo preco si si teda potom vybral nakoniec vnutorne tienenie, ked hovoris, ze dlho si uvazoval nad tym vonkajsim? ma to prekvapilo, ze co mohlo byt take rozhodujuce. pretoze tiez chcem davat von rolety, ale ak by bol nejaky zavazny dovod, preco radsej uprednostnit dat na okna nieco v interieri, tak by som to chcel zvazit. tak udrzba je paradna. teda vlastne udrzba nie je. no vies, ako to myslim. toto som pocul, ze vlastne sa o to netreba nijak starat. to je jeden z dovodov, preco ma to aj oslovilo.

 
Publikované : 05/10/2021 9:43 am
(@niria)
Príspevky: 105
Estimable Member
 

magdina som sa rozbehla v tom vybavovani a aj zaluzie uz mam na poriadku. bola som vsak sama u predajcu, lebo mojho draheho sa mi nepodarilo tam dotiahnut. spolu sme predtym doma pozerali, ake su moznosti, co maju v ponuke, takze zhruba som vedela, co to bude. akurat stale sme sa nevedeli dohodnut na tom ovladani. ale kedze nesiel so mnou, tak mal smolu a dala som to elektricke, ktore som aj povodne chcela. len on s tym nebol stale stotozneni. ale nuz co, zvykne si. teraz par dni je tomu, co ich mame doma namontovane.

 
Publikované : 07/10/2021 10:55 am
pinokio
(@pinokio)
Príspevky: 118
Estimable Member
 

balazz tak moze sa dat aj skryte, ale pochybujem, ze by sa ti chcelo kvoli tomu rozbojat fasadu a davat ju nanovo. ved to je normalna vec, ze by bolo ten kastlik vidno. to si zase nemysli, ze to je nejaka opacha alebo co. skus si pozriet nejake fotky a sam uvidis, ze to vyzera dobre aj takto. aha takto, s niecim zacal a ani sa nedostal k pointe. tak teraz uz vies ako to je. mas aj vybrate nejake konkretne, ci zatial si len pri tom, ze budu rolety?

 
Publikované : 07/10/2021 4:13 pm



dumbo
(@dumbo)
Príspevky: 68
Trusted Member
 

balazz pretoze vonkajsie som chcel v pripade, ze by bolo skryte a to nepripadalo do uvahy z toho dovodu, ze sa musela narusit fasada a potom nanovo vyspravit. a to uznaj, ze by bolo ozaj nezmyselne takto robit. cize tym padom padla volba na vnutorne zaluzie. akoze nic ine za tym netreba hladat. nejdem ta ani odhovarat od tvojho rozhodnutia, nemam najmensi dovod. to sa ani necudujem, ze toto u teba zavazilo. je to veru lakave, ze nemusis tomu venovat nejaku pozornost. preco si ale vybral rolety a nie zaluzie? to by ma celkom zaujimalo. praveze ludia skor tie zaluzie vyberaju.

 
Publikované : 12/10/2021 3:16 pm
(@magdina)
Príspevky: 67
Trusted Member
 

niria ved dobre si spravila. ked sa nemal k cinu, tak fajn, ze si spravila podla seba. ale ved vyckaj, on to tiez oceni casom istotne. je to pohodlnejsie, ked mozes takto ovladat. a ktore ste vybrali zaluzie? viem, ze ich je viacero modelov a kazdy ma este nieco ako keby navyse, cim sa vlastne odlisuju od seba.

 
Publikované : 14/10/2021 10:37 am
puala
(@puala)
Príspevky: 119
Estimable Member
 

annica to ti neviem povedat, ake konkretne by tam mal vzorkovniky. su aj taketo male a potom napriklad aj normalne okna aj videla ako keby a na nich to tienenie upevnene. aby si clovek vedel pozriet aj ako sa to tam montuje. to moze byt u niekoho tiez rozhodujuce pri vybere si myslim. nazov mi just vypadol, ale vybrala som nakoniec take, ktoru su na pohon a vyuzivaju nan slnecnu energiu, dobre, nie? som o takom nieco doteraz ani nepocula. uz ich mam dokonca aj doma namontovane.

 
Publikované : 15/10/2021 10:30 am
(@niria)
Príspevky: 105
Estimable Member
 

magdina nechcem to zakriknut ale vyzera uz aj teraz po par tyzdnoch, ze sa mu to pozdava. a tolko bol proti. to su tito chlapi, co nevymyslia oni, tak to automaticky nie je dobre. ale vsak pride na moje slova :D no ved isto hej, preto som to aj chcela takto riesit. to mas pravdu. preto bol ten vyber celkom narocny zo zaciatku, ale rychlo sme sa v tom zorientovali. asi aj vdaka tomu, ze nam s tym predajca pomohol a vysvetlitl tie hlavne rozdiely.

 
Publikované : 03/11/2021 10:37 am



stancuch
(@stancuch)
Príspevky: 191
Estimable Member
 

ale no niria, zase nam tolko nekrivdi :D ake tienenie si davala na taketo ovladanie? vonkajsie ci vnutorne? poviem ti moj chlapsky nazor na tuto vec. podla mna je to parada, ze sa to da takymto sposobom ovladat. lepsie ako rucne vsetko, no nie? treba si pomoct aj takto, ked je taka moznost. ked spominam tie moznosti, tak si vedela, ze aj tienenie mozes prepojit s inteligentnou domacnostou? keby si to chcela mat este o nieco jednoduchsie, tak je aj takato moznost.

 
Publikované : 05/11/2021 2:15 pm
pinokio
(@pinokio)
Príspevky: 118
Estimable Member
 

stancuh to je inac zaujimava poznamka. aj vies, akym sposobom sa to da prepojit a s cim vsetkym? reku ci to vies zahrnut do tej celkovej smart domacnosti alebo to musi byt zvlast. myslim si, ze este nie pri vsetkom je toto celkom vychytane to poprepajanie, tak ze ako je to s tienenim. este som zatial nemal tu cest.

 
Publikované : 09/11/2021 11:32 am
(@magdina)
Príspevky: 67
Trusted Member
 

niria niekedy niet nad to, ked si clovek vyhlada predajcu a ide rovno k nemu po radu. preto sa mi to paci, ze to maju aj takto na stranke uvedene, ze si vies sama vyhladat hned a nemusis googlit a snorit, ale vsetky informacie mas pekne pokope.

 
Publikované : 15/11/2021 2:31 pm
Stránka 20 / 23
Pripoj sa k nám!
Online užívatelia

 Žiadny člen momentálne prihlásený

Kategórie článkov:

Zo správ, aktualít, tém a inšpirácií :)..